П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
30 Грудня 2010

КОМУ – СВЯТО, А КОМУ – ВИБОРИ

У зв’язку з тим, що за одномандатним мажоритарним виборчим округом №24 (виборча дільниця №22031) перемогу під час виборів 31 жовтня здобув Сергій БАБІЙ, який перейшов на посаду заступника міського голови, МТВК було прийнято рішення про проведення 16 січня 2011 року на цьому окрузі проміжних виборів депутата міської ради.

Претендентами на народну довіру МТВК зареєструвала таких кандидатів: Тараса БАНАСА (ВО «Батьківщина»), Василя КОВАЛЬЧУКА («Народна влада»), Олега КУШНІРУКА (позапартійний, висунутий від Партії регіонів), Олексія МІРКА («Наша Україна»), Володимира ПРИСТУПУ (КПУ), Володимира ШКРУМА (ВО «Свобода») та Віктора ЯВОРОВА (Народна партія).

І досі не вирішене питання з кандидатурою Володимира МУЖИЛА («Сильна Україна»). 23 грудня МТВК відмовила йому в реєстрації у зв’язку з тим, що, відповідно до довідки з управління юстиції, первинної організації, яка його виключала із членів КПУ, не було зареєстровано. 

– На підставі цього ми вважали, що такої організації не існує, – зазначила голова МТВК Тетяна ОСТАФІЙЧУК. – Тож, відповідно, ця організація не мала права прийняти рішення про виключення Володимира МУЖИЛА із членів Комуністичної партії. У нас була довідка голови партії про те, що Володимир МУЖИЛО на час висування його в кандидати в депутати від партії «Сильна Україна» був членом КПУ. Щоправда, Хмельницький окружний адміністративний суд 27 грудня прийняв рішення, відповідно до якого зобов’язав МТВК зареєструвати Володимира МУЖИЛА. Проте ми не погоджуємося з таким рішенням і подаємо апеляцію до Вінницького апеляційного суду.