Субота, 20 Квітня 2024 р.
10 Вересня 2010

МIСЦЕВI ВИБОРИ – IСПИТ НА СВIДОМIСТЬ

Трудова діяльність Олени Віталіївни розпочалася 1987 р. з посади економіста колгоспу ім.Калініна с.Руда. З 1990 р. вона навчалася в аспірантурі Iнституту аграрної економіки ім.О.Г.Шліхтера, після закінчення якої захистила кандидатську дисертацію. Далі працювала у комерційних структурах. З 1993 р. займає посаду асистента кафедри економіки сільського господарства, а з 2004 р. працює заступником директора Iнституту бізнесу та фінансів Подільського державного аграрно-технічного університету. На сьогоднішній день вона не лише обіймає цю посаду, а також є активним членом міської організації Партії регіонів (голова Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО).

Олена ЧУБАЙКО– Олено Віталіївно, чому Ви вступили до Партії регіонів і підтримали її статутні положення?

– Я давно підтримую ідеї Партії регіонів і політику Віктора ЯНУКОВИЧА, про що свідчить мій вступ у цю партію ще 30 квітня 2009 року. А з 5 листопада цього ж року я є довіреною особою Віктора Федоровича. Я дуже відповідально ставлюся до покладених на мене обов’язків, тому під час останньої виборчої кампанії провела понад 200 зустрічей із виборцями. Я вірю Партії регіонів, цілком упевнена в її програмі та знаю, що ми досягнемо поставленої мети і житимемо краще.

– Ви працюєте в університеті багато років, але займаєтеся не тільки викладанням, а й навчаєте студентів життю, є наставником і порадником. Що хвилює сучасну молодь?

– Моя робота зі студентською молоддю розпочалася 1993 року, тому я добре знаю їхні проблеми. Я чітко можу стверджувати, що соціальне самопочуття молоді є одним з головних показників розвитку суспільства. Для сучасних студентів традиційними є проблеми кохання, дружби, створення сім’ї. Не менш суттєвими є питання здоров’я, отримання освіти, доступної медицини, організації дозвілля, спілкування з дорослими та однолітками. Але головною проблемою на сьогодні є робота.

Визначаючи молодіжні проблеми, неможливо обійтися простим констатуванням позитивних чи тривожних фактів життєдіяльності молодих людей. Сьогодні потрібен глибокий системний аналіз буття молоді.

– Ваше бачення молоді в політиці…

– Почну з того, що в Україні за останні роки питома вага молоді щодо всього населення знизилася з 22 до 20 відсотків. За всіма прогнозами, ця тенденція триватиме і надалі. Але, незважаючи на такі прогнози, студентська молодь складає майже 3 мільйони виборців. А місцеві вибори – це іспит на свідомість.

Партії регіонів потрібні перспективні та цілеспрямовані люди, яким не байдуже майбутнє України – це наша молодь, яка рішуче налаштована на зміни. Сучасність вимагає від молодої людини не лише політичної активності, а й усвідомлення власної ролі та значення в житті суспільства, а також конкретних дій відповідно до власних переконань. 

Тому моє головне завдання – це соціально активна та відповідальна молодь, яка творить своє життя, здобуває знання, досвід, йде на контакт із досвідченішими та отримує задоволення від своєї праці.

Прес-служба Кам’янець-Подільської міської організації Партії регіонів.

Розпочинає роботу громадська приймальня Партiї регiонiв за адресою: вул.Лесi Українки, 31, кабiнет 207. Години прийому: понедiлок-п’ятниця -9.00-18.00, перерва – 13.00-14.00; субота – 9.00-15.00.