П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
13 Серпня 2010

Я НЕ ЧЕКАТИМУ ПРІЗВИЩ

У повітрі запахло виборами до міського парламенту. Ще тиждень-два і відносний спокій у місті вибухне політичною конкуренцією за право стати депутатом міської ради. Хто вони, майбутні мажоритарні представники територій? Ми взяли коротке інтерв’ю в людини, яка, на наш погляд, не стоятиме осторонь виборчих перегонів.

Анатолій БЕВЗ – за-ступник міського голови у 2003-2005 рр., а, починаючи з квітня 2005 р., протягом декількох років обіймав посаду першого заступника голови райдержадміністрації, директор підприємства «Паритет», депутат районної ради.

Анатолій БЕВЗ– Анатолію Миколайовичу, Ви братимете участь у виборах?

– Пригадую історію з колишнім головою Ради Міністрів України. Він відпочивав у Криму. Йому зателефонували і сказали, що розглядають його кандидатуру на голову Ради. Він тут же рішуче відмовився. На другий день йому сповістили прізвища кількох кандидатів на цю посаду. Коли він прочитав імена, через годину був в аеропорту, а ще через годину – в Києві. Тут же погодився зайняти цю високу посаду.

Я не чекатиму прізвищ тих, хто збирається балотуватися в депутати від округу (селище цукрозаводу), бо для себе прийняв рішення: якщо люди погодяться, буду представляти їхні інтереси у міськраді. Мікрорайон потребує разючих змін, щоб не бути селищем. I ми їх зробимо. Будуть троянди і чорнобривці цвісти і на наших клумбах, а не тільки на виконкомівських.

– Віктор ЮЩЕНКО казав: «Якщо хочеш щось робити, треба мати «дорожню карту». Анатолій БЕВЗ її має?

– Люди, котрі тут проживають, її давно мають. Вони можуть скласти програму будь-якому депутату за одну годину. I вона мала б назву «До якої пори»:

– діти не матимуть, де відпочивати;

– колишній будинок культури нагадуватиме рейхстаг 1945 року;

– дороги між будинками будуть ярками;

– доїхати у вечірній час можна лише на повітряній кулі?..

Потрібно скласти цей народний перелік проблем, які заважають жити. З ним іти до міської влади. Переконати мера і міську раду, що кожен місяць на селищі цукрозаводу має на одну проблему поменшати, і люди повинні це бачити. Я знаю, що це нелегко, але і знаю, що це можливо.

Олександр IЛЬЧУК, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».