Субота, 20 Квітня 2024 р.
30 Липня 2010

«БАТЬКІВЩИНА» БОРОТИМЕТЬСЯ І ЗА ЧЕСНІ ВИБОРИ, І ЗА ЧЕСНУ ЦІНУ НА ГАЗ

Серпневе підвищення цін на газ для населення спричинене рішенням Стокгольмського суду, який зобов’язав Україну повернути «Росукренерго» 5,4 млрд.у.о. Про це заявив народний депутат України (фракція БЮТ) Василь КРАВЧУК на брифінгу з регіональними ЗМI. Вказаний газовий трейдер вимагає розрахунку тільки «живими» грішми і про інші умови мова не йде. Отож за оборудки і збагачення можновладців розраховуватися доведеться звичайним громадянам.

– Якщо українців таки змусять платити за новими розцінками, БЮТ оскаржуватиме рішення Національної комісії регулювання електро-енергетики у судах, – наголосив Василь КРАВЧУК.

Що ж стосується майбутніх виборчих перегонів, то Закон України «Про місцеві вибори» доречніше було б назвати «Як обрати представників Партії регіонів в органи місцевого самоврядування?». Таке тлумачення народний депутат України пояснює відсутністю політичної конкуренції на електоральному полі, адже партіям, які існують менше року, заборонено брати участь у нинішніх виборах до місцевих рад. Також регіонали усунули від виборчих перегонів політичні блоки. Отож за місця у місцевих органах влади боротимуться виключно партії. БЮТівці до місцевих органів самоврядування будуть іти під прапорами ВО «Батьківщина», яка за понад десять років існування довела свою принциповість і політичну боєздатність.

– Таке рішення прийнято на політраді партії, – додав народний обранець.

Тим часом уже є факти застосування адмінресурсу і тиску Партії регіонів на інші політичні сили краю. Василь Петрович повідомив, що має аудіозаписи висловлювань окремих керівників районів, які залякують представників протилежних політичних таборів.

– Якщо знайдуться люди, які не підтримуватимуть політики Партії регіонів, їх «закачуватимуть в асфальт». Зокрема, ці слова говорилися під час представлення одного з голів РДА, – озвучив риторику опонентів Василь КРАВЧУК.

Прес-центр МО ВО «Батьківщина».