П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
30 Липня 2010

ЗНОВУ ХОЧУТЬ БАЧИТИ В ОБЛАСНIЙ РАДІ НАДІЮ ПІДСКОЦЬКУ

Надія ПІДСКОЦЬКА«Шановні кам’янчани! Напевне, немає в нашому місті такої людини, яка б не знала Надію ПIДСКОЦЬКУ – начальника управління праці та соціального захисту населення міськради, заслуженого працівника соціальної сфери України, депутата обласної ради чотирьох скликань. 

Нам, головам громадських організацій і членам наших товариств, а це ветерани, люди похилого віку, малозабезпечені та багатодітні сім’ї, інваліди, неодноразово доводилося звертатися по допомогу чи пораду до Надії Костянтинівни. Вона завжди уважно вислухає, підбадьорить гарним словом і ніколи не пообіцяє зайвого. Якщо ж дала слово, то обов’язково його дотримає. 

Соціальний захист у нашому місті завдяки її вдалому керівництву та професійності знаходиться на високому рівні. Щороку запрова-джуються нові методи роботи, розширюється сфера послуг. Уперше в області було створено відділення соціальної допомоги надому, яке із часом розвивалося та набувало довіри серед людей похилого віку. Нині соціальний центр «Надія», створений завдяки Надії ПIДСКОЦЬКIЙ, надає послуги близько трьом тисячам кам’янчан. Великою популярністю користуються послуги перукаря, взуттєвого майстра та швачки. А немічних та одиноких обслуговує соціальна служба надому. 

А скільки часу ветерани війни мріяли 

про госпітальне відділення в нашому місті? 

2004 р. під патронатом Надії Костянтинівни на базі міської лікарні №2 за рахунок благодійних коштів і міського бюджету для ветеранів війни відкрито 8 комфортних палат на 30 ліжок. Згодом госпітальне відділення перетворилося у Центр медико-соціальної реабілітації «Довголіття». Ми щиро вдячні за те, що сьогодні ветерани та інваліди нашого міста мають таку чудову установу, яка, за якістю обслуговування, є набагато кращою за будь-який госпіталь чи санаторій. 

Уже четвертий рік поспіль громадські організації мають змогу отримувати з міського бюджету кошти на реалізацію власних програм і проектів, нарівні з державними установами надавати послуги різним категоріям населення. 

Надією ПIДСКОЦЬКОЮ як обласним депутатом зроблено чимало гарних справ. За її ініціативи розроблено обласну програму фінансової підтримки людей, які потребують дорогого лікування. Як член бюджетної комісії облради вона посприяла виділенню коштів на реконструкцію реанімаційного відділення та придбання обладнання для нього. Доклала Надія Костянтинівна чималих зусиль і до створення в нашому місті відділення гемодіалізу. Вона працює над тим, щоби створити в нашому місті регіональний лікувально-діагностичний центр, який би фінансувався із коштів обласного бюджету (зі стаціонарними відділеннями травматології, нейрохірургії, лор- та офтальмологічним відділеннями). 

Наближаються вибори депутатів до місцевих та обласних рад. Ми, голови громадських організацій міста, хотіли би знову бачити Надію ПIДСКОЦЬКУ в обласній раді. Тому, якщо вона побажає стати кандидатом, просимо обрати її. Вона – достойний кандидат. 

Леонтій РОГАЛЬ, голова міської ради ветеранів війни, праці та Збройних Сил; 

Андрій ІЩЕНКО, голова міської ради інвалідів Великої Вітчизняної війни «Захисники Вітчизни»; 

Тамара СОСНОВСЬКА, голова міськрайонного товариства інвалідів; 

Іван ПАВЛЕВИЧ, голова правління Спілки воїнів-інтернаціоналістів; 

Володимир СТОЦЬКИЙ, голова ГО «Чорнобиль»; 

Раїса РУДНИЦЬКА, голова товариства інвалідів «Злагода»; 

Наталія БЕЗПАЛЬКО, голова ГО інвалідів «Гармонія»; 

Іван КОМАРИНСЬКИЙ, голова ГО інвалідів НВП УТОС; 

Надія ХАРЛАМОВА, голова товариства дітей-інвалідів «Мрія»; 

Афанасій ПОВОЗНIКОВ, голова міської організації сліпих «Промінь»; 

Володимир ГУСЄВ, голова міської організації ВГО «Союз Чорнобиль Україна»; 

Раїса ПАВЛЮКОВИЧ, голова товариства «Кам’янець-Подільський – Вісбаден»; 

Володимир БАРАНОВСЬКИЙ, голова ДГО «Клуб юних миротворців»; 

Маргарита ШОПНІК, керівник Кам’янець-Подільського представництва ХБФ «Хесед-Бешт».