П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
28 Січня 2011

СПІВПРАЦЮВАТИМЕМО З МОСКВИЧАМИ

Вчора з ініціативи уряду Московської області відбулися переговори та підписання угоди між Хмельницькою ОДА та керівництвом столичної області Російської Федерації на 2011-2013 рр. Відповідно до підписаних документів, передбачається співробітництво у торговельно-економічній, науково-технічній і культурній сферах. 

Делегацію області очолив голова ОДА Василь ЯДУХА. Також в її складі – голова Кам’янець-Подільської РДА  Михайло ЖЕЛІЗНИК. 

Усього делегація налічує 8 осіб. 

На переконання очільника області, ця подія матиме важливе значення для подальшого розвитку Хмельниччини, адже на сьогоднішній день найбільшим зовнішньоторговельним партнером нашої області є Російська Федерація, на яку припадає 35% обсягів експорту та 24% імпорту. З іншого боку, за обсягом промислового виробництва Московська область займає серед регіонів Росії друге місце після Москви, а за своїм науковим потенціалом – третє, поступаючись лише Москві та Санкт-Петербургy.

Також у рамках цього візиту відбулося укладання угоди про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво між Кам’янець-Подільським і Димитрівським (Московська область) районами.