Середа, 24 Квітня 2024 р.
28 Січня 2011

ДЕПАРТАМЕНТ ТА ІНШІ КАРКОЛОМНІ ПЕРЕВТІЛЕННЯ

Згідно з рішенням сесії міськради від 25 січня ц.р., управління житлово-комунального господарства реорганізовано в Департамент житлової політики, доріг та інфраструктури (ДЖПДІ). Тим же рішенням ліквідовано відділ розвитку ЖКГ та енергозбереження, відділ обліку, розподілу та приватизації житла та транспортну службу міськради. Всі ці підрозділи увійдуть до складу новоствореного департаменту.

Заступник міського голови Сергій БАБІЙ на брифінгу прокоментував для журналістів зміни, зазначивши, що метою  структурних реорганізацій стало бажання міської влади створити насправді мобільне управління комунальним господарством міста. До складу департаменту увійдуть: управління житлової політики (очолить Віктор ЧОРНОПИСЬКИЙ); управління доріг та інфраструктури (Валентин СВІДЕРСЬКИЙ), управління економічного аналізу та бухгалтерського обліку (Світлана ГАДЖУК).  Керівником департаменту буде начальник УЖКГ Сергій СЕРЕДЮК.   

Мобільність вирішення комунальних проблем влада планує досягнути в тому числі завдяки менеджерам комунального господарства, які будуть закріплені за певним мікрорайоном міста, і їхніми посадовими обов’язками буде крокувати територією та шукати комунальні проблеми. 

За словами Сергія БАБІЯ, реорганізація триватиме декілька тижнів, кадри залишаються ті самі, щоправда, в декого зміняться обов’язки. Штат не розширюється.

Рішенням тієї ж сесії було створено нове комунальне підприємство під назвою «Комбінат благоустрою». Функції нового КП, зокрема щодо утримання, прибирання доріг, схожі на функції іншого КП – «МШД», котре, як повідомив Сергій Віталійович, є банкрутом, і з минулої п’ятниці на його рахунки накладено арешт. 

Також на брифінгу порушувалося питання ймовірного роз’єднання ще одного комунального підприємства – «Міськтепловоденергії» – окремо на виробника тепла і води.  

– Відповідаючи на Ваші запитання, скажу, що сьогодні ми тільки задумалися над тим, чи не завершилася дія ефективності приєднання міськводоканалу до «Теплокомуненерго», – зауважив заступник міського голови. – Коли сім років тому водоканал був банкрутом через мільйонні борги за електроенергію, на допомогу прийшло підприємство, котре виробляло з газу не тільки тепло, але й електроенергію. «Теплокомуненерго» успішно компенсувало втрати водоканалу, але тепер значно подорожчав газ, тому виробництво дешевої електроенергії стало неможливим. Буде роз’єднання чи ні, відповісти ніхто не може – ми тільки аналізуємо стан справ і ближче до весни зробимо висновок.