П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
11 Лютого 2011

ГОТУЄМОСЬ ДО БИТВИ

Позачергова сесія міськради, що відбулася 5 лютого, була скликана з ініціативи міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА. Приводом для зібрання депутатського корпусу стала інформація про те, що, згідно з рішенням Рівненського апеляційного господарського суду від 2 лютого ц.р., ЗАТ «Тепловоденергія» фактично відсудила собі право продовження оренди цілісного майнового комплексу «Теплокомуненерго», довіра на яку було розірвано рік тому в судовому порядку. Нагадаємо, що останню крапку в справі відсудження майнового комплексу на користь міста поставив наприкінці 2009 р. Верховний Суд України. 

Однак це не завадило ЗАТу  знову звернутися до Господарського суду Хмельницької області з проханням переглянути справу за нововиявленими обставинами.  Але в листопаді 2010 р. Хмельницький суд відмовив у перегляді справи, а рішення від 2008 р. про розірвання договору оренди залишив без змін. На вищевказану відмову ЗАТ подав апеляцію до Рівненського апеляційного господарського суду, який 2 лютого і скасував ухвалу Господарського суду Хмельницької області про відмову в задоволенні заяви ЗАТ «Тепловоденергія» про перегляд судового рішення від 14 жовтня 2008 р. у справі №7/4788 за позовом прокуратури м.Кам’янець-Подільський в інтересах держави до ЗАТ «Тепловоденергія» про визнання недійсним договору оренди цілісного майнового комплексу та зобов’язання його повернути.

Міський голова задекларував бажання влади відстояти майно громади, юристи міськради вважають рішення суду незаконним (див. «ПОДОЛЯНИН» від 4 лютого). 

Начальник управління правового супроводу та контролю Едуард КОВТУН, котрий надавав депутатам інформацію про перебіг судових процесів, зазначив, що готується касаційна скарга на постанову Рівненського суду, втім необхідно дочекатися повного тексту рішення суду, щоби побачити, чим керувалися судді.

Керівник КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК, у свою чергу, довів до депутатів стан справ на підприємстві. За словами Валерія Григоровича, хоч на сьогодні підприємство і має велику заборгованість за газ, інші проблеми, але вже передбачено кроки для покращення ситуації та виведення підприємства з кризи до початку наступного опалювального сезону. Тобто влада бачить чіткі перспективи розвитку комунального підприємства і ніхто не бажає віддавати його у приватні руки. 

На думку Валерія ГОРДІЙЧУКА, повернення приватників означатиме перегляд тарифів для громади та допуск до керівництва стратегічним об’єктом людей, котрі  не є професіоналами в теплоенергетиці (як правило, орендарі присилали людей без досвіду роботи в цій галузі).

Депутати прийняли рішення створити комісію з вивчення ситуації навколо «Міськтепловоденергії», яку очолив заступник міського голови з комунальних питань Сергій БАБІЙ. 

Втім сесія міськради розпочалася з більш приємних подій. І приводом знову стала «Міськтепловоденергія», трудівникам якої за проявлений професіоналізм і відповідальність під час ліквідації наслідків аварії тепломережі на вул.Франка було вручено відзнаку міського голови «За заслуги перед громадою». Відзначено було машиніста екскаватора Михайла БРАТЕНКА, слюсарів-ремонтників Володимира СІКОРСЬКОГО та Михайла БАЛАБАНОВА, начальника Південного району тепломереж Олега СТАСЮКА, котрі 1-2 лютого у надзвичайно важких умовах ремонтували мережі, прокладені в бетоні на глибині 2,5 метра при постійному підтоплюванні фекальними водами, що спричиняло зсуви грунту. Аварію було ліквідовано у максимально стислі терміни, і тепло отримали медичні заклади, котрі розташовані на вул.Франка.

Також за трудові досягнення на сесії  відзначено роботу двірників КП «ЖЕК №2» Валентину БАРАНЦОВУ та Ніну САВЕЛЬЄВУ.

Закінчилася сесія рішенням знову звернутися до Дунаєвецького районного суду, засідання якого було призначено на 9 лютого, з проханням  змінити запобіжний захід для колишніх міського голови Анатолія НЕСТЕРУКА та керуючого справами Миколи НЕЧАЯ, віддавши їх на поруки трудовому колективу.