Четвер, 25 Квітня 2024 р.
4 Березня 2011

ПОЧАЛИ ЗА ЗДРАВІЄ…

25 лютого відбулася VII сесія міськради. Почалася вона зі взаємних поздоровлень, адже з моменту отримання повноважень міською радою та міським головою пройшло сто днів. Приурочили події свій сюрприз і повітроплавці: прямо з майдану Відродження стартували повітряні аеростати. До речі, пілотом одного з них був депутат міськради Юрій АНОСОВ. Також на початку засідання депутату міськради Євгенію ОБОДОВСЬКОМУ було вручено відзнаку міського голови «За заслуги перед громадою», а депутат міськради Тетяна ОЧЕРЕТЕНКО попросила слово, щоб подякувати міському голові Михайлу СІМАШКЕВИЧУ, депутату облради Володимиру МЕЛЬНИЧЕНКУ за апарат УЗД для дитячої поліклініки.

VII сесія міськради

Приємною новиною стала інформація начальника фінуправління Олександри ШЕВЧУК, котра у своєму звіті про виконання бюджету міста за 2010 р.  зазначила, що його було виконано на 109%. Загалом, сесія була вельми результативною та за півдня депутати прийняли чимало суттєвих рішень.

Зокрема, продовжили реорганізацію структури міськвиконкому, наслідком якої стало створення Департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста (перейменований з управління комунального майна з приєднанням управління економіки), Департамент гуманітарної політики (об’єднає відділи фізичної культури та спорту, у справах сім’ї та молоді, служби у справах дітей, відділу культури, а також туризму), Департамент правового супроводу та контролю.  

З майдану Відродження стартували повітряні аеростатиЗа словами керуючої справами виконкому Валентини СТЕЛЬМАХ, створення ще одного Департаменту – охорони здоров’я та санаторно-курортного розвитку – поки що відкладено для доопрацювання. Статус управління збережено для архітектури та містобудування, освіти та науки, праці та соцзахисту населення, фінансів, надзвичайних ситуацій. 

Заступник міського голови Сергій БАБІЙ презентував цілий блок комунальних питань плюс Програму розвитку мотоболу на 2011 рік. Програма передбачає фінансування мотобольної команди у розмірі 150 тис.грн. Щодо комунальної галузі, то рішенням сесії було затверджено програми «Питна вода», «Теплий дім», концепцію з енергозбереження, Програму розвитку автомобільного транспорту загального користування в місті та створення КП «Комунтранссервіс» (нагадаємо, що незабаром місто поповниться 5-ма комунальними автобусами для пільгових перевезень. Було ліквідовано КП «Старе місто», а низка інших комунальних підприємств (МШД, «Кам’янецький парк») поділилися з новоствореним КП «Комбінат благоустрою» майном зі статутних фондів. 

Вирішили депутати відновити традицію вшанування кам’янчан, які досягли неабияких професійних успіхів. Рішенням сесії затверджено положення про міську Дошку пошани. Також визначилися з культурним майбутнім Кам’янця, прийнявши Комплексну програму розвитку галузі культури до 2015 р. 

На сесії було заслухано звіт про діяльність декількох депутатських комісій. Сергій БАБІЙ розповів про юридичні кроки міста, пов’язані із судовими процесами навколо КП «Міськтепловоденергія» (нагадаємо, що 2 лютого Рівненський апеляційний господарський суд прийняв рішення, за яким місто фактично має повернути в оренду ЗАТ «Теплокомуненерго» майновий комплекс підприємства). 

Депутат Володимир ФЕДОРЧУК повідомив про діяльність комісії щодо вивчення функціональності використання території міського автовокзалу. Комісія роботи ще не завершила, але депутати твердо налаштовані  встановити з орендарем землі – ТОВ «Хмельницьктранс» – стосунки, які би дозволили ефективно використовувати територію та забезпечити для пасажирів гідні умови перебування, в будівлі автовокзалу в тому числі.

Про роботу ще однієї комісії щодо відбудови втраченої історичної забудови на вул.Татарська доповідав депутат Микола РОЗБАМ. За словами Миколи Миколайовича, оскільки Семен ДАРЧУК перебував за межами України,  протягом роботи комісії її членам так і не вдалося поспілкуватися із забудовником, котрий споруджує готельний комплекс на вул.Татарська, 19 – 21. Є припущення, що дозволу на будівництво немає, бо немає договору на оренду землі. 

Ситуація така, що, на думку комісії, до моменту оформлення забудовником необхідних документів (у тому числі договору щодо відрахування визначеного відсотка від вартості об’єкта будівництва на розвиток інженерних мереж міста), потрібно звернутися до прокуратури щодо призупинення робіт зі спорудження готельного комплексу та застосувати заходи прокурорського контролю.

Депутат Віктор ПРИТУЛЯК зачитав присутнім звернення від ВО «Свобода» щодо добудови 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС, де йдеться про те, що ціни на електроенергію постійно підвищуються, а в народу, який живе на пороховій бочці, ніхто не питає, чи варто добудовувати станцію. Депутат запропонував провести з цього приводу громадські слухання.

Але його заява збентежила присутніх не так, як два наступні депутатські запити депутатів-регіоналів, котрі торкаються депутатів-бютівців. Зокрема, Інну САЛІЙ цікавило питання законності прийняття 2007 р. на роботу сина одного з депутатів, а Сергія СЕРЕДЮКА хвилювало, чому з прокуратури просять підтвердження повноважень іншого депутата. Обговорення запитів було на межі етичних норм, тому було вирішено, що ці питання розгляне депутатська комісія з етики.