П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
18 Березня 2011

НАЙ БИ ЗАЛИШАЛОСЯ ПО ДЕВ’ЯТЬ ДЕСЯТЬ

Починаючи з 9 березня, в Інтернеті почали з’являтися повідомлення, заголовки яких говорять самі за себе: «Кам’янець-Подільський міськвиконком закупив бензин по 12 грн.», «Мерія Кам’янця-Подільського «заломила» для себе ціну на бензин» тощо. І, нареш ті, – «Мерія, керівників якої звинуватили у хабарництві, придбала бензин по 12 грн. за літр».

Мова йшла про те, що міськвиконко мом у результаті тендера укладе но угоду (називаються різні дати) про придбання у ТОВ «Окко-Бізнес» 25 тис.л бензину за вказаною ціною – 11 грн. 95 коп./літр. І вилилося це у суму 298750 грн.

По роз’яснення ми звернулися до міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА.

– Це якась нісенітниця! Факти явно перекручено! – вважає Михайло Євстафійович. – Дійсно, 25 лютого виконкомом міськради укладено договір про закупівлю товарів за державні кошти на поставку 22591 л бензину марки А-95 за результатами проведених відкритих торгів 27 січня.

Загальна вартість договору склала 277483 грн. Це максимальна вартість поставки пального, якби ми купували його за ціною 11,95 грн./л. Платитимемо ж ми значно менше, бо, за умовами договору, відпуск товару здійснюватиметься протягом усього року відповідно до чинних цін на АЗС на момент здійснення операції з відпуску товару зі знижкою 0,1 грн./л, тобто на момент укладання договору вона становила 9,1 грн./л при фактичній ціні на АЗС 9,2 грн./л. Максимально ж можлива вартість літра бензину протягом усього терміну дії договору становитиме 11,95 грн. Дія договору триватиме до 31 грудня, і навіть при фактичній вартості бензину А-95 (роздрібної ціни на АЗС) протягом 2011 року, вищій 11,95 грн. (з ПДВ), виконком у будь-якому випадку купуватиме бензин за ціною, не вищою максимально можливої.

Сума бюджетного призначення на момент укладання договору становить 150733 грн. Подальше фінансування буде відбуватися при наявності  відповідного бюджетного призначення. 

Тобто після проплати вищезазначе ної суми ми отримуватимемо бензин по 9,1 грн./л. Якщо ціна зросте до 10 грн., – по 9,9 грн., до 11 грн. – по 10,9 і так далі. Якщо ж ціна сягне позначки 12 і вище, ми отримуватимемо бензин за ціною, визначеною в акцептованій ціновій пропозиції, а саме 11,95 грн./л.

Вважаю, що ми вчинили правильно, убезпечивши міську громаду від зайвих перевитрат з міського бюджету в разі шаленого стрибка цін на пальне.     

Але мені прикро, що в той час, коли місто готується до відкриття турсезону, налагоджує зв’язки, знаходяться люди, котрим не ліньки перекручувати факти, аби тільки зіпсувати імідж Кам’янця по всій Україні.