Четвер, 25 Квітня 2024 р.
1 Квітня 2011

ВІД КЛЕЙМА ДОРОГИ НЕ РОЗКЛЕЯТЬСЯ?

ВІД КЛЕЙМА ДОРОГИ НЕ РОЗКЛЕЯТЬСЯ? 11 березня в інтерв’ю «ПОДОЛЯНИНУ» заступник міського голови Сергій БАБІЙ повідомив, що під час ямкового ремонту доріг запроваджується ноу-хау – після латання ямки на неї буде нанесено клеймо, за яким можна буде визначити, коли і ким було зроблено ремонт. Новина виявилася оригінальною не тільки на місцевому рівні, але й зацікавила центральні ЗМІ.

Буквально днями знімальна група каналу «1+1» приїхала до Кам’янця, аби зробити сюжет про кам’янецьке тавро. 

ВІД КЛЕЙМА ДОРОГИ НЕ РОЗКЛЕЯТЬСЯ? – Ми навіть не думали, що просте бажання посилити відповідальність фахівців за здійснення ремонту доріг стане всеукраїнським ноу-хау, – говорить Сергій Віталійович. – Але приємно, що своєї мети ми добилися – при такому галасі навколо клейма люди насправді відповідальніше почали ставитися до роботи. Коли журналісти каналу «1+1» приїхали для зйомок, ми не змогли показати нанесення клейма – люди відмовилися це робити через погані погодні умови. Мовляв, якість буде нехороша, тому латати сьогодні ямку і ставити клеймо не будемо. Вони тепер не просто не роблять ремонту, коли вода в ямці, а навіть з обережністю ставляться до вологого грунту. Тому і темпи робіт трохи впали.

До речі, за словами віце-мера, форма клейма щороку буде змінюватися, щоб можна було відслідковувати сумлінність працівників. Як воно виглядає цього року видно на фото. Ще краще воно буде помітним, коли ремонтники перейдуть з крупнофракційного асфальту на дрібний.

Нагадаємо, що, за підрахунками комунальників, на 29 голов­них автошляхах міста нараховується 26 тис. ямок різного розміру і глибини. На ямковий ремонт із міського бюджету змогли виділити 600 тис.грн., тобто вдвічі менше, ніж минулого року.