Субота, 20 Квітня 2024 р.
8 Квітня 2011

ЧИРЯКИ СТАРОГО МІСТА

ЧИРЯКИ СТАРОГО МІСТАНезабаром – відкриття туристичного сезону. Місто очікує на прибуття туристів. Але що ми бачимо нині при в’їзді в перлину Поділля – Старе місто? 

Одразу за Новопланівським мостом ліворуч – пам’ятка безгосподарності – пострадянський модерн колишнього райунівермагу. Недозрілого чиряка на обличчі нашого міста ніхто не може вилікувати впродовж тривалого часу. 

Рухаючись вперед, за метрів 300, картина не краща. Одразу за Троїцькою церквою у дворах мешканці утворили «шанхай» – безлад, склад якогось мотлоху… На іншому боці вулиці вже декілька років обгороджено відразу три об’єкти. Найгірший стан при проході до істфаку. Далі – по діагоналі навколо будинку №3 на майдані Вірменський ринок – жахливе та небезпечне видовище. Тут перекошені паркани, обвали в котловані. А раніше люди, котрі жили в цьому старому будинку, доглядали за всією територією. Що стосується 

об’єкта по сусідству з міською друкарнею, то власники пообіцяли за найкоротший термін прибрати паркан та облагородити територію. 

ЧИРЯКИ СТАРОГО МІСТАРухаючись далі, знову натикаєшся на «шанхай» поблизу кафе «Ніка». Наступне непорозуміння – біля пам’ятника-могили визволителям міста. Тут уже декілька років ніяк не можуть завершити будівництва та впорядкувати майданчик. Одним словом, ганьба! 

Минаючи приміщення райради та швейної фабрики, натикаємося на огорожу будівельного майданчика. Тут – чималої глибини котлован, через який проходять підземні кабелі. Ця яма несе для будівлі швейної фабрики неабияку загрозу: в будь-яку мить від замокання та стічних вод ця будівля може постраждати. 

Розвертаємося біля СДПЧ-4 і повертаємося назад. За першою зупинкою громадського транспорту – теж декілька років щось виглядає з-за неприглядної огорожі. Та й зупинка тут має «шедевральний» вигляд.

…Є що показати туристам.