П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Квітня 2011

І АВТОБУСИ ЗАПУСТЯТЬ, І ДОРОГИ ПОПРАВЛЯТЬ

Автобуси «MAN» і «Merсedes» Цього року міська влада планує розробити Концепцію створення у місті єдиної системи громадського транспорту, яка має запрацювати у 2012-2013 рр. Вона передбачає створення комунального АТП, яке займатиметься обслуговуванням міських маршрутів: продаватиме квитки, контролюватиме проїзд, розроблятиме схеми руху та ін. Така система вже давно діє в країнах Європи. Наразі впроваджується вона і в Кам’янці.

Напередодні сезону напливу туристів і відпочиваючих у місті вперше з’явилися 2 автобуси великої пасажиромісткості. 19 квітня депутат обласної ради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО передав міському голові Михайлу СІМАШКЕВИЧУ ключі від цих автобусів, які придбав за власні кошти. 

– Це перші комфортабельні автобуси, які днями розпочнуть перевозити кам’янчан, – говорить Михайло Євстафійович. – Вперше у Кам’янці-Подільському з’явиться транспорт, який перевозитиме людей з особ­ливими потребами, адже він обладнаний спеціальною платформою, за допомогою якої колясочники без сторонньої допомоги зможуть в’їжджати до салону. Крім того, за визначеним графіком і встановленим маршрутом пільговики щодня безкоштовно зможуть користуватися послугами муніципального транспорту.

Автобуси марки «MAN» і «Merсedes» розраховані на перевезення 160 і 70 пасажирів. Автобуси обладнані спеціальними кнопками для людей з обмеженими можливостями.

– Я вважаю, що кожен свідомий мешканець міста, який має власний бізнес і непогані статки, має долучитися до цього проекту і продовжити гарний початок. Лише спільно, всі разом, ми зробимо наше місто кращим, – зазначив Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО.

Автобуси «MAN» і «Merсedes» Далі представники влади об’їхали вулиці міста, на яких проводяться поточні ремонти. Завдяки зусиллям міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА та депутата облради Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА місто з обласного бюджету отримало 5 млн.грн. на ремонт доріг. До цього у бюджет було закладено тільки 600 тис.грн. Тепер з’явиться можливість зробити капітальний ремонт вул.Чехова та якісний ямковий ремонт міських доріг.

– Упевнений, що з приходом весни оновлення нашого міста кам’янчани відчують не лише завдяки відремонтованим дорогам, комфортним міським перевезенням і чисто прибраним вулицям, а прийде воно і в наші душі. Щиро вітаю всіх жителів міста зі Світлим Великоднем! Нехай цей Великий День дарує всім Вам щастя, здоров’я, любов і непохитну віру в кращий завтрашній день! – говорить Михайло СІМАШКЕВИЧ.

Яна МЕЛЬНИЧУК, прес-служба міськради.