Четвер, 25 Квітня 2024 р.
10 Червня 2011

ПІДКАЗКИ ДЛЯ МЕРА

Спостерігаючи за активністю новообраної влади, так і хочеться підтримати її, даючи підказки «знизу» – від нас із вами, тобто від народу. 

Отож підказка перша – ДОРІЖКА

Ми, підзамчани, відрізняємося від мешканців інших мікрорайонів міста ще й тим, що полюбляємо, а інколи й змушені ходити пішки: через Замковий міст, а далі Старим містом чимчикуємо на ринок чи деінде. А звідти вже із сумками, втомлені, повертаємося додому маршруткою. Так і здоровіше, і економніше.

Так ось, проходячи Старим містом, хочеться (така вже, мабуть, людська природа) скоротити шлях. А найкраще це зробити, пройшовши поза Ратушею. Там, за сувенірним містечком, уже не стежинка, а ціла доріжка втоптана, бо щоразу, як тільки погана погода, люди (до речі, не тільки підзамчани) протоптують все більше зеленої травички.

А як добре було б не тільки пройтися, але й погуляти тінистим староміським сквериком, була б лише гарно обладнана сучасна доріжка.

Підказка друга – ОРЛИЦЯ    

Що ж, йдемо далі. Тепер уже через Новопланівський міст. Проходячи повз банк, але не дійшовши до бібліотеки, повертаю голову ліворуч, бо знаю, що там за зеленню схована орлиця, яку, за легендою, врятувала мати малесенького Устима Кармалюка і яка наділила людського сина неймовірною силою. Але скульптури майже не видно – ледь-ледь проглядається. Інколи доводиться проходити це місце й з гостями. Розповідаю легенду, а показати птаха – зась. Та й увагу туристів, що йдуть у Старе місто, могла б привернути ця сяюча велична споруда. Лишень би декілька гілочок підчистити!

Підказки підзамчанки