П'ятница, 29 Березня 2024 р.
1 Липня 2011

«ЧЕРЕЗ ЧОТИРИ РОКИ ТУТ БУДЕ МІСТО-САД»?

25 червня відбулась одинадцята сесія міськради, яку міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ розпочав врученням квітів і поздоровленнями на адресу червневих ювілярів – трьох депутатів міськради: Дмитра ВАСИЛЬЯНОВА, Наталії МЕРІНОВОЇ та Віктора ПРИТУЛЯКА.

Згідно з рішенням сесії міськради, з 1 січня наступного року підвищується розмір фіксованого податку для громадян, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи. В основному, він дорівнюватиме 100 грн. По 60 грн. сплачуватимуть продавці, які торгують продовольчими та іншими товарами з рук, а також поліетиленовими пакетами і товарами, що були у вжитку (крім запчастин). Зазначені ставки застосовуються при умові торгівлі без використання найманої робочої сили. 

В іншому разі доведеться платити більше. Прогнозований економічний ефект – близько 400 тис.грн. «ЧЕРЕЗ ЧОТИРИ РОКИ ТУТ БУДЕ МІСТО-САД»?надходжень до міського бюджету.   

Історія із протистоянням Кам’янець-Подільської міськради та ТОВ «Хмельницьктранс» продовжилася на цій сесії. Як відомо, депутати відмовили цьому товариству в продовженні договору оренди на землю, де знаходиться автовокзал, адже, на думку міської влади, територія вокзалу використовується неефективно, і його керівництво не бажає змінити ситуацію на краще. При цьому через невідповідну орендну плату страждає і міська казна. «Хмельницьктранс» не заспокоївся, поскаржився у прокуратуру, і на рішення міськради надійшов протест прокурора, який під час сесії депутати дружно відхилили. З усього видно, що місто йти на поступки не збирається. Більше того, мер повідомив депутатам, що вже надходять пропозиції щодо побудови нового автовокзалу. 

Депутатами був затверджений порядок планування та використання коштів міського бюджету розвитку в новій редакції, а також проект створення культурно-рекреаційного округу в мікрорайоні цукрового заводу для участі у Всеукраїнському конкурсі проектів і програм розвитку місцевого самоврядування.  

Подальша доля єдиної комунальної аптеки була вирішена шляхом ліквідації попереднього комунального підприємства і паралельного створення нового – КП «Аптека №1». 

На радість кам’янчан було затверджено програму розвитку міського парку, яка передбачає чітке визначення його меж, будівництво фонтанів, проектування та обладнання системи поливу парку, ремонт приміщень на території парку, будівництво дитячих і тренувальних майданчиків, облаштування тротуарів, відновлення клумб і зелених насаджень, а також інвентаризацію останніх, завершення реконструкції Лебединого озера та багато чого іншого. 

Як влучно сказав депутат Валерій СЛОБОДЯН, у нас уже виросло покоління людей, яке, на жаль, не знає, що таке відпочивати у парку, і потрібно це виправити. Згідно з програмою, «парк культури та відпочинку має бути центром соціально-культурного розвитку населення у природному середовищі, що діє як функціонально мобільна, рекреаційно-педагогічна система».

Збираються все це робити за кошти з міського бюджету, благодійні внески, а також використовувати інші джерела фінансування, не заборонені чинним законодавством.

Власне, відкритим залишається питання назви парку. Замислитися над ним змусив факт «присвоєння» парку імені Шевченка в афішах до святкування Дня молоді, які були розклеєні по всьому місту. Щоправда, у програмі, затвердженій сесією міськради, міський парк називається просто Парком культури та відпочинку. 

Програма розвитку парку розрахована до 2015 року, тобто є всі підстави вважати, що «через чотири роки тут буде місто-сад».