П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
8 Липня 2011

ЛАВКИ НА СОБОРНІЙ: МИ З МАЙБУТНЬОГО

ЛАВКИ НА СОБОРНІЙ: МИ З МАЙБУТНЬОГО Нерідко кам’янчани, йдучи Соборною, згадували «незлим, тихим…» міську владу всіх часів, адже на центральній вулиці міста ніколи не було можливості присісти перепочити на лавочці. Відсутність цих супутників цивілізації відверто дратувала і принижувала мешканців міста, які заслуговують на гідну якість життя. За таких обставин надзвичайно приємною стала новина, яку повідомив депутат обласної ради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, про те, що незабаром у місті з’являться лавочки, і не прості, а з рекламно-інформаційною складовою та у певних районах, де є покриття Wi-Fi. 

Два тижні тому ця інформація з’явилася у ЗМІ, і, відверто кажучи, не було сподівань, що вже через декілька днів лавочки, мов гриби після дощу, почнуть виростати на Соборній. Але діловий підхід керівниц­тва міста й оперативна робота комунальників (виконати замовлення доручено комунальним підприємствам «Комунбуд» (Сергій КОГУТ) і «Міськліфтсвітло» (Володимир КРИЛОВ) наочно продемонстрували буденну істину: головне – хотіти щось зробити, а не полемізувати на задану тему.

– Ми з міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ міркували над тим, як зробити цю корисну справу для міста з мінімальними витратами для міського бюджету, – розповідає Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО. – Нам вдалося знайти харківських бізнесменів, які займаються рекламною діяльністю по всій Україні. Вони погодилися безкоштовно виготовити для нашого міста лавочки, на рекламно-інформаційній частині яких зможуть розміщувати рекламу кам’янецьких підприємців і не тільки. Креативний дизайн разом із незвичайною конструк­цією рекламної площі, що підсвічується, не просто зверне увагу потенційних покупців, а й налаштує їх доброзичливо та позитивно. Проте нашою умовою було забезпечити встановлення лавочок не тільки у привабливих для рекламодавців місцях, але й там, де вони потрібні кам’янчанам, – у парках, поруч із вищими навчальними закладами тощо. На мою думку, важливо враховувати сучасні тенденції та реалії молодіжного міста, тому виникла ідея у так званих навчальних зонах передбачити доступ до мережі Інтернет через Wi-Fi. Наразі ведемо переговори з кам’янецькими провайдерами, більше того, хочемо, аби це був безкоштовний доступ до Інтернету. 

Як стало відомо, міський голова дав доручення комунальникам вивчити можливість виготовлення урн для сміття у відповідному до лавочок стилі. Разом із тим має вирішитися питання, чи доцільно біля кожної лавочки їх встановлювати – не всі бажають мати під носом ємність зі сміттям. Так само дискусійним залишається питання просторово-орієнтаційного розміщення цих об’єктів благоустрою. Але все це – робочі моменти. Головне, що до кінця тижня на Соборній буде встановлено всі 50 лавочок. І далі буде. Щоправда, дехто з кам’янчан уже намагається самоствердитися, розбиваючи спинки конструкцій і шкрябаючи кришечкою від пивної пляшки новісінькі сидіння. Прикро і соромно за такі речі. 

Наприкінці розмови Володимир Володимирович запропонував кам’янецьким бізнесменам долучитися до справи покращення життя нашого міста.

– Незрозумілим буває те, що люди, які працюють і щось роблять для Кам’янця, опиняються у вирі безпідставної критики та недолугих чуток, – продовжує депутат облради. – Звичайно, краще сісти, склавши руки, в опози-

ції та показувати пальцями на те, що інші роблять. Це брудні технології, адже у місті є такі політики, котрим вигідно все сприймати в негативному світлі. Чого я вже тільки не чув про комунальні автобуси, придбання яких за власні кошти можу підтвердити документально. Хочу закликати всіх припинити займатися політиканством. Час щось робити для міста, причому не на словах. 

Звертаюся до всіх бізнесменів і політиків: давайте не будемо суперничати – в кого краща машина чи будинок, а змагатимемося у доб­рих справах!