Субота, 20 Квітня 2024 р.
15 Липня 2011

ЯКИЙ ТИСК У ГУБЕРНАТОРА, ТАК І НЕ ВИЗНАЧИЛИ

ЯДУХАГіпернасичений. 

Саме так коротко можна охарактеризувати візит до нашого міста й району голови облдержадміністрації Василя ЯДУХИ. 

11 липня за декілька годин перебування на Кам’янеччині Василь Степанович встиг побувати у ролі комбайнера філії ТОВ СП «Нібулон», поспілкуватися за чашкою какао з дітьми, які відпочивають у «Лісовій пісні» (с.Привороття Друге, Гуменецька сільська рада), переконатися в аварійності 72-квартирного будинку (Нігинське шосе, 1а) та багато чого іншого.

Першою зупинкою став дитячий оздоровчий табір «Лісова пісня». Починаючи з квітня, тут встигли оздоровитися 800 дітей. Попри цю вагому цифру, голова ОДА звернувся до керівника дитячого закладу Таїра НОГІЄВА щодо  необхідності збільшення як кількості місць для оздоровлення дітей, так і кількості сучасних послуг. 

– Не можна на обладнанні, яке залишилось у цих спорудах ще з радянських часів, повноцінно оздоровлювати дітей, – говорить Василь ЯДУХА. – Кошти, які ви заробляєте, у першу чергу потрібно спрямовувати на придбання сучасного обладнання та модернізацію приміщень. 

Завітавши в їдальню табору, голова ОДА разом із головою РДА Михайлом ЖЕЛІЗНИКОМ і головою Гуменецької сільради Інною АБДУЛКАДИРОВОЮ скуштували какао, яке давали дітям на підвечірок. Напій губернатору сподобався. А от що його найбільше розчарувало, то це те, що в медичному пункті дитячого табору йому так і не змогли виміряти артеріального тиску.

ЯДУХАНаступною зупинкою голови ОДА став славнозвісний багатоповерховий будинок на Нігинському шосе. Василь ЯДУХА зазначив, що міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ звернувся до обласного керівництва з проханням допомогти знайти шляхи виведення цього будинку з аварійного стану. 

– Вже багато років ми не будуємо соціального житла, – відзначив Василь Степанович. – І це при тому, що в нас сотні сімей стоять на черзі. Деякі з них ще з 1974 року. Багато родин, особливо чорнобильців, інвалідів, ветеранів, вкрай потребують поліпшення житлових умов. 

Вихід із цієї складної ситуації голова ОДА вбачає у виправленні прорахунків, допущених при зведені цього будинку, з подальшим врученням ордерів на квартири в будинку людям, які цього найбільше потребують.

За підрахунками спеціалістів, мова йде про 10 млн.грн. Цю суму керівництво міста й області сподівається отримати з Резервного фонду держави уже наступного року.  

– Обіцяю, що під час візиту Президента України на Кам’янеччину докладу всіх зусиль, аби цю проблему було почуто та вирішено, – додав Василь ЯДУХА.

Якщо вирішення проблеми з будинком №1а, що на Нігинському шосе, було відкладено на майбутнє, то проблему з відсутністю сертифіката на прийом зерна на зерноелеваторі філії «Смотрич» ТОВ СП «Нібулон» (с.Кам’янка) губернатору вдалося вирішити одразу. Виробнича потужність цього зерносховища складає: приймання – 7000 т, відвантажен­-ня – 3500 т, а місткість ємностей зерносховищ – 66000 т. На елеваторі губернатор випробував себе у ролі лаборанта, взявши проби ріпака, який привезли на зберігання з одного із підприємств району, для перевірки якості. 

ЯДУХАНаш район першим в області розпочав жнивну кампанію. Першим до жнив у районі приступило ТОВ СП «Нібулон». Тому було б дивно, якби Василю Степановичу на філії «Кам’янець-Подільська» ТОВ СП «Нібулон» (с.Привороття) не вручили традиційного снопа пшениці. Губернатор з радістю прийняв, заодно перевіривши, чи не обманули його «нібулоновці» та не вручили снопа з минулорічного врожаю. Як досвідчений хлібороб, Василь ЯДУХА одразу визначив – це не фальшивка. 

Василь Степанович висловив багато компліментів на адресу роботи ТОВ СП «Нібулон», зазначивши, що це підприємство може бути взірцем агрокультури та соціального партнерства. Своєрідним доказом слів губернатора стала його поїздка на поле, яке «Нібулон» взяв в оренду нещодавно. Поспілкувавшись із заступником генерального директора ТОВ СП «Нібулон» Олександром ГАЙДАЄМ, губернатор не витримав і захотів спробувати себе в ролі комбайнера. 

– Це далеко не «Нива», на якій мені доводилося працювати, але декілька хвилин на ознайомлення – і можна йти в поле жнивувати, – з усмішкою розповів губернатор, вийшовши з кабіни сучасної зернозбиральної машини.

Підтвердженням соціальної спрямованості «Нібулона» стали відвідини губернатором цегельного заводу в с.Привороття. На сьогодні це підприємство відновлює свою роботу після багаторічного простою та руйнування. 

– І хоч для нас ця сфера нова, ми не могли дозволити собі, щоб усе це зруйнувалося, – зазначив заступник генерального директора ТОВ СП «Нібулон» Олександр ГАЙДАЙ. – Плануємо на цьому підприємстві випускати 2 мільйони цеглин у рік, працювати у дві зміни та задіяти 70 працівників.