Четвер, 25 Квітня 2024 р.
15 Липня 2011

ЛІТО ПРАЦІ НЕ ЗАВАДА

Василь СЕНЮКТри місяці тому, 20 квітня, на першому поверсі адмінприміщення міської ради розпочала роботу депутатська приймальня. Ідея її створення народилася у президента депутатського клубу Анатолія КАЧУРОВСЬКОГО, її підтримали депутати та секретар міськради Василь СЕНЮК. Відтоді кам’янчани мають можливість щоденно звернутися до народних обранців з проханнями та пропозиціями. Графіки прийому оприлюднювалися в ЗМІ, у т.ч. і на сайті газети «ПОДОЛЯНИН». Як правило, прийом проводиться з 14.00 до 17.00 у робочі дні (в п’ятницю до 16.00). Здійснюють його одразу двоє депутатів: мажоритарник та обраний за партійними списками. 

Ми звернулися до секретаря міськради з проханням прокоментувати результати перших трьох місяців роботи приймальні.

– З моменту її відкриття відбулось уже 53 прийоми, – розповідає Василь Іванович, – на кожному з яких були присутні по двоє депутатів міської ради від різних політичних сил.  За цей час до них звернулися 97 мешканців нашого міста. 

Серед проблем, з якими найчастіше звертаються до депутатів, – питання житлово-комунального господарства, зокрема, ремонт внутрішньодворових проїздів, дитячих майданчиків, дахів, осушення затоплених підвалів. На жаль, не завжди можливе повне вирішення проблеми через недостатнє фінансування комунальної галузі, але  депутати допомагали всім, чим могли. Народні обранці у разі необхідності пояснювали, як пройти ту чи іншу дозвільну процедуру, розглядали скарги, писали запити до відповідних інстанцій. До речі, вже отримано  з різних інстанцій відповіді на 75 депутатських звернень, котрі подані на основі пропозицій кам’янчан.

Окремо можна також виділити прохання щодо вирішення житлових питань і виділення земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво. Детальніше про прийоми можна дізнатися з інформації, котра регулярно розміщується на сайті міськради та у ЗМІ.  

Депутати міської ради сподіваються, що приймальня й надалі працюватиме в інтенсивному режимі, адже це є свідченням відкритості та доступності наших народних обранців. Ми не ховаємося від людей, ми для них працюємо.  Зокрема, сьогодні, 15 липня, чекають своїх виборців депутати Світлана СТАРЧЕНКО та Андрій МАСТИКАШ.