П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
22 Липня 2011

ПРО ГАЗ І ВІКНА

Робоча нарада голови РДА Михайла ЖЕЛІЗНИКА та депутата облради Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА з керівництвом і головним інженером КП «МТВЕ» Василем ТАРАСЮКОМ і головою правління компанії-підрядника з газифікації ПАТ «БМУ» Володимиром ЯНЕЧКОМ відбулася просто неба – в  с.Цвіклівці, біля того місця, де перетнувся газопровід із міським водогоном. Саме через це виникла величезна проблема та зволікання з подальшою газифікацією Сокільської гілки газопроводу. 

Як варіант, у цьому перетині можна було би зробити прохід під водопроводом, але заглибитися на 4 м – означає збільшити собівартість робіт на 300 тис.грн., що найбільше вдарить по кишенях селян. Це село й так є негустозаселеною зоною, крім того, велика ділянка газової труби проходить через незаселену територію.

– Нам вдалося переконати керівництво «МТВЕ», щоб перекинути трубу повітряним шляхом, – розповідає Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО. –  Людям доводиться працювати у надзвичайно важких погодних (спека) та географічних умовах. Газопровід, крім річки, проходить через держзаказник «Пановецька дача», а отже, довелося брати додаткові дозволи на прокладання труб. Але проблему подолано, і до кінця року в домівках запалає блакитний вогник.

Михайло Дмитрович повідомив, що селяни можуть скористатися можливістю брати кредит на обладнання та проведення газу в будинки під 3% річних.

– За два тижні з моменту, відколи почали тягнути газопровід із Шутнівців у напрямку Сокола, – говорить голова РДА, – пройшли найскладнішу ділянку газопроводу високого тиску завдовжки 7 кілометрів. Нині приступили до вкладання 60 кілометрів газопроводу середнього тиску. Від імені селян дякую голові ОДА Василю ЯДУСІ та депутату облради Володимиру МЕЛЬНИЧЕНКУ, котрі особисто контролюють будівництво цієї гілки газопроводу. 

Далі шлях інспектування проліг через Довжоцький НВК, якому з обласного бюджету було виділено 140 тис.грн. на заміну вікон.

Торік тут замінили покрівлю, – говорить депутат облради, –  а цього вирішили впровадити енергозберігаючі технології та замінити вікна. Звичайно, гроші можна було розподілити між багатьма школами, але вирішено було не розпорошувати коштів, а ефективно використати їх для повноцінного ремонту одного НВК.