П'ятница, 29 Березня 2024 р.
29 Липня 2011

ОРИНИН БУДЕ З ГАЗОМ. МОЖЛИВО, НА ПОКРОВУ

ОРИНИН БУДЕ З ГАЗОМ. МОЖЛИВО, НА ПОКРОВУ Два місяці минуло відтоді, як було дано старт газифікації так званого Сокільського напрямку. Тоді надій, що разом з ним район зможе осилити й інший напрямок – Орининсь-кий, – було небагато. Скептики заявляли: газифікацію Оринина та навколишніх сіл вчергове буде відкладено у дов­гу шухляду перспектив. На щастя, цього не сталося.

25 липня відбулося підписання угоди між Орининським сільським головою Анатолієм БЕРНАШЕВСЬКИМ і головою правління ПАТ «БМУ по газифікації» (м.Хмельницький) Леонідом ЯНЕЧКОМ щодо добудови підвідного газопроводу до сс.Оринин, Теклівка, Ріпинці, Кадиївці та Привороття. На ці потреби НАК «Нафтогаз України» виділила 12 млн. 188 тис.грн. 

Підписанню угоди передувала робота комітету з конкурсних торгів, який було утворено на одній із сесій Орининської сільської ради. Серед двох організацій, котрі безпосередньо були допущені до торгів, перемогу здобуло ПАТ «БМУ по газифікації».

Голова Орининської сільської ради Анатолій БЕРНАШЕВСЬКИЙ наголосив, що цієї події Оринин очікував понад 20 років. 

– Те, що перспективи газифікації Оринина та навколишніх сіл стали реальністю, скажу без перебільшення, – на 90% заслуга депутата обласної ради Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА, – відзначив Анатолій В’ячеславович. 

Відзначивши великий обсяг робіт, керівник головної підрядної організації, яка займатиметься газифікацією, сказав, що вони докладуть максимум зусиль, аби вкластися у визначені терміни.

– Ця подія відкриває майбутнє: світле, тепле та затишне – для всієї Орининської зони, – говорить голова правління ПАТ «БМУ по газифікації» Леонід ЯНЕЧКО. – Хочу подякувати людям, завдяки яким відбуваються такі речі.

Присутній на підписанні угоди голова райдержадміністрації Михайло ЖЕЛІЗНИК теж підкреслив, що Оринин довго чекав на початок газифікації.

ОРИНИН БУДЕ З ГАЗОМ. МОЖЛИВО, НА ПОКРОВУ – Так, як вистраждали цей газ жителі Оринина, здається, не вистра­ждав його ніхто, – відзначив Михайло Дмитрович. – Їм неодноразово обіцяли провести газ. Та обіцянки кудись розвіювалися. Нині ж хочемо довести, що кожне слово, що дається, має бути підкріплено реальними діями. Якщо ж у плані газифікації Сокільського напрямку заслуга Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА 50%, то тут це його і лише його здобуток. Завдяки особистим зв’язкам у нафтових компаніях, співпраці з народним депутатом Інною БОГОСЛОВСЬКОЮ нам вдалося залучити кошти на газифікацію цього напрямку.

Не приховував свого хвилювання від підписання угоди голова райради, житель с.Оринин, Іван РОМАНЧУК. 

– Сьогодні, напевне, вже не слід згадувати тих митарств, які пройшли ми в питанні газифікації Оринина за два десятки років, – додав Іван Михайлович.- Нині в мене єдине бажання – аби на Покрову ми змогли запалити блакитний вогник в оселях ко­лишнього районного центру.

Менше оптимізму було в депутата обласної ради Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА: 

– Ми зробили великий пласт роботи. Мало хто в це вірив. Попри те, що радянська влада була сильна, вона цього зробити не змогла. Ми ж усі гуртом це здійснили. Не знаю, як щодо Покрови, але, дай Боже, щоб до Нового року в кожній хаті запалав блакитний вогник.

На сьогодні у районі газифіковано 45 населених пунктів. Планується, що до кінця року природний газ надійде ще в 12-14 сіл району. До кінця 2015 р. планується пов­ністю газифікувати Орининський і Сокільський напрямки. Також, як нам стало відомо, нині ведуться переговори щодо можливості газифікації Ста­ро­ушиць­кого напрямку.