Четвер, 28 Березня 2024 р.
12 Серпня 2011

16 – НЕ КВОРУМ. ОБМЕЖИЛИСЯ ЗВЕРНЕННЯМИ

10 серпня анонсованої позачергової сесії міськради так і не відбулося. Ініціатор її скликання – фракція ВО «Батьківщина» – пропонував розглянути депутатам ситуацію щодо взяття під варту колишнього Прем’єр-міністра, лідера опозиції Юлії ТИМОШЕНКО. Проте сесія не відбулася через брак кворуму. В залі на 10.00 зареєструвалося лише 16 депутатів (двоє представників ВО «Свобода», по одному – з політичної партії «Фронт змін» і Партії регіонів (секретар міськради) та 12 бютівців). Нагадаємо, аби відкрити сесію міськради, необхідно, щоб у залі свою присутність підтвердили щонайменше 26 міських обранців.

Зрештою, фракція ВО «Батьківщина» не покинула сесійного залу і вирішила провести фракційне зібрання. Депутат міськради Микола РОЗБАМ зачитав звернення до громади міста про неприпустимість таких дій щодо Юлії Володимирівни і звернувся з проханням підтримати ініціативу зі збирання підписів кам’янчан під зверненнями про її звільнення з-під арешту. Голова міської організації ВО «Батьківщина» Олег ДЕМЧУК зачитав звернення до Президента України, де містився заклик до Гаранта Конституції щодо припинення політичних переслідувань опозиції, оскільки це крок до того суспільства, котре не має інакомислення та демократичних цінностей.  

Першими підписи під обома зверненнями поставили голова фракції ВО «Батьківщина» у міськраді Валентина ВОЛОШИНА та Олег ДЕМЧУК.

Наприкінці зібрання депутат Юрій ЯРИНОВСЬКИЙ, який представляє у міськраді ВО «Свобода», зачитав звернення цієї партії до Президента з вимогою ветувати закон про пенсійну реформу.