Субота, 20 Квітня 2024 р.
2 Вересня 2011

НЕСТЕРУКА ЗВІЛЬНИЛИ З-ПІД ВАРТИ

Нестерук31 серпня відбулося засідання Хмельницького апеляційного суду за кримінальною справою Анатолія НЕСТЕРУКА та Миколи НЕЧАЯ. Апеляція була подана усіма сторонами – учасниками справи. Підтримати колишнього міського голову приїхали і кам’янчани.

Суд другої інстанції дослідив  факти і дійшов висновку, що інкримінованого злочину – отримання хабара підсудним – доведено не було, тому тримати Анатолія Макаровича під вартою немає необхідності, хоча державний обвинувач Ростислав ЛУНЬ стояв на своєму і вимагав покарання для Анатолія НЕСТЕРУКА – 8 років позбавлення волі.

…Анатолія НЕСТЕРУКА в залі суду звільнили. Проте, за словами адвоката Лева КАРТУШИНА, це ще не перемога, адже рішення Дунаєвецького суду залишили в силі, відтермінувавши його на один рік.

– Попереду в нас ще серйозна боротьба, – зазначили обоє адвокатів Лев КАРТУШИН та Андрій КАПУРА. – Ми будемо подавати касацію до вищої інстанції. 

– На сьогодні визнано, що злочину за статтею 368 ККУ скоєно не було, – говорить Лев Миколайович, – тобто з НЕСТЕРУКА остаточно знято обвинувачення в хабарництві, і вирок уже вступив у законну силу. Та в частині вироку щодо зловживання службовим становищем суд другої інстанції залишив вирок Дунаєвецького суду незмінним. Але колегія суддів Хмельницького апеляційного суду під головуванням Віктора КОВТУНА вирішила, що Анатолія НЕСТЕРУКА можна звільнити з-під арешту.

– І куди Ви зараз? Додому? – запитували кам’янчани Анатолія Макаровича.

– Ні, дуже хочу побачити онука, тому спочатку поїду до нього, – відповів він, – а потім – уже додому. Там ще онучка чекає.

– Сьогодні День Святого Макарія, – говорить Зоя Іванівна, дружина Анатолія Макаровича. – Також саме сьогодні випов­нилося 3 роки від дня смерті мами Анатолія. Можливо, вони і випросили у Господа Бога, аби він витяг невинну людину з-за грат. Мій чоловік просидів рік без 21 дня за те, чого не робив. 

Та, слава Богу, що Анатолій уже на волі. 

Покинувши приміщення Апеляційного суду, Анатолій Макарович звернувся до присутніх кам’янчан:

– У мене немає слів, щоб висловити величезну подяку за підтримку. Мені дуже прикро, що майже рік просидів у тюрмі за злочин, якого не вчинив і навіть не мав наміру вчиняти. Всій громаді міста велика вдячність за те, що не залишали мене на­одинці з бідою. Саме Ваша віра в мене та мою невинність допомогла вистояти та не зламатися.