Середа, 24 Квітня 2024 р.
16 Вересня 2011

ПУБЛІЧНІ ЗВІТИ ДВОХ МИХАЙЛІВ

Продовженням традиції, започаткованої головою ОДА Василем ЯДУХОЮ, стали публічні звіти голови РДА Михайла ЖЕЛІЗНИКА та міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, які відбулися 9 та 14 вересня відповідно.

  • Голова РДА Михайло Дмитрович звітував у РЦНКМ «Розмай». Послухати Михайла ЖЕЛІЗНИКА приїхали голови та секретарі селищної та сільських рад, директори шкіл, завідувачі медичних, культурно-освітніх закладів району, депутати райради, начальники управ­лінь і відділів усіх підрозділів адміністрації тощо. На звіт голови РДА прибув також і голова облдерж­адміністрації Василь ЯДУХА.

ПУБЛІЧНІ ЗВІТИ ДВОХ МИХАЙЛІВПерш ніж Михайло Дмитрович приступив до свого звіту, слово взяв голова ОДА. Василь Степанович привітав сімох мешканок району з почесним присвоєнням звання «Мати-героїня», вручивши їм відповідні посвідчення та цінні подарунки. Найбільш приємним повідомленням для району стала звістка губернатора про те, що труби на прокладання Орининського газопроводу вже надійшли в район.

Свій же звіт голова РДА Михайло ДМИТРОВИЧ розпочав із характеристики усіх галузей господарства ра­йону. Насамперед Михало Дмитрович відзначив, що вперше за останні роки створено ефективну вертикаль влади, яка дозволяє забезпечити поступовий розвиток держави загалом і регіону зокрема.

Головним здобутком у агросфері голова райдержадміністрації вважає те, що за останній рік площа посіву сільськогосподарських культур збіль­шилася на 9,8 тис.га та складає на сьо­годні 67,1 тис.га.

Щодо промисловості, то тут у більшості підприємствах району теж простежується зростання. Головні надії нині покладаються на подальший розвиток ПАТ АФ «Авіс» і ВАТ «Подільський цемент».

У сфері будівництва нині лідирує напрямок газифікації. Тут пріоритетом залишається газифікація Сокільського та Орининського на­прям­ків.

Успішно нині район працює і в плані бюджетної політики. Показники ра­йонного бюджету забезпечено на 110,5%, бюджети сільських і селищної рад виконано в цілому на 132,6%.

Також голова РДА Михайло ЖЕ­ЛІЗ­НИК детально розповів про стан справ у соціальній сфері життя ра­йону.

  • Сесійна зала міськради, де звітував міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, ледь вмістила всіх бажаючих дізнатися про те, чим жило місто цього року. Серед присутніх були керівники підприємств, депутати міськради, освітяни, медики, громадські діячі та журналісти.

ПУБЛІЧНІ ЗВІТИ ДВОХ МИХАЙЛІВДо речі, саме з добрих слів на адресу мас-медіа розпочав промову Михайло Євстафійович, котрий насамперед зазначив, що ЗМІ в Ка­м’янці працюють добре, постійно ви­світлюють роботу міської влади, тому певна інформація для присутніх не буде новиною.

Майже рік Михайло СІМАШКЕВИЧ знаходиться на посаді міського голови. Цей період він назвав доволі непростим. Першим ударом стало зменшення бюджету 2011 р. на 7,5 млн.грн., що об’єктивно пов’язано зі змінами в законодавстві.

Мер зазначив, що не можна напевне сказати, що життя змінилося на краще, але запевняє, що на місцевому рівні команда міського голови робила все можливе для політичної стабільності, не сталося різного роду потрясінь і в життєзабезпеченні громади найнеобхіднішим: теплом, водою, електроенергією та газом.

Більше того, Михайло Євстафійович перерахував і певні досягнення. Щодо бюджету, то уточнені планові призначення на січень – серпень виконано на 105,5%. Темп росту власних доходів загального фонду до відповідного періоду минулого року у співставних умовах склав 119,9%.

ВАТ «Завод «Електрон», який довгий час очікував на оздоровлення, відповідно до рішення Господарського суду Хмельницької області, отримало інвестора – компанію «Постач­агропром», яка зобов’язується погасити борги підприємства та запустити його.

У ВАТ «Модуль» залучено інвестора, який запланував відновити виробничі потужності та вийти на обсяги виробництва продукції попередніх років.

ТОВ «Епіцентр» активно розвиває мережу будівельно-господарських гіпермаркетів в Україні, один з них відкриється в Кам’янці цієї суботи.

У місті створено комунальний автопарк – 5 комфортабельних автобусів (3 з яких придбав за власні кошти депутат обласної ради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО; 2 придбано за кошти міського бюджету), більшість із яких вже працює на міських маршрутах.

Позитивом назвав мер включення нашого міста до Державної програми «Питна вода», а гордістю та окрасою міста – відродження Лебединого озера, танцювального майданчика «Клітка» та фонтанів.

Згадалися невирішені та проблемні питання, зокрема, стан пам’яток архітектури, особливо казарм фортеці та комплексу споруд Кушнірської башти.

Повний звіт міського голови можна побачити на сайті міської ради