Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
7 Жовтня 2011

БУДЕМО ДРУЖИТИ КУРОРТАМИ

Минулого тижня Кам’янець офіційно розширив коло друзів, серед яких тепер місто Слов’янськ Донецької області та Вінниця. За два дні у залі Магдебурзького права було підписано дружні договори між керівництвами міст-партнерів у присутності депутатів міськради, громадськості та журналістів. 

30 вересня угоду про співпрацю з м.Слов’янськ скріпили підписами наш  міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і заступник міського голови Сло­в’янська Дмитро СІВАШ. Договір передбачає розвиток торговельно-економічних відносин, співробітництво в галузі освіти, охорони здоров’я, культури, туризму та інших сферах соціально-культурного життя. Цікавою обіцяє бути співпраця у сфері створення та розвитку бальнеологічного курорту в Кам’янці-Поділь­сь­кому. Сло­в’янський курорт є одним із найдавніших бальнеогрязевих курортів України, має статус курорту державного значення. Як відомо, Кам’янець також претендує на визнання його курортом. Зокрема, 29 вересня на засіданні сесії міськради депутати ухвалили звернення на адресу Хмельницької ОДА щодо визнання міста курортом місцевого значення та до Міністерства інфраструктури України – про визнання курортом державного значення, тож плани керівництва Слов’янська поділитися з нами досвідом розбудови курортного міста можуть стати у нагоді.

Наступного дня було підписано протокол про наміри встановлення партнерських відносин, який від імені Кам’янця-По­дільського підписав секретар міськради Василь СЕНЮК, Вінниця була представлена головою Лівобережної адміністрації Василем МРИЩУКОМ.