П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
21 Жовтня 2011

НА ЧЕРЗІ – СОКІЛ ТА ОРИНИН

НА ЧЕРЗІ - СОКІЛ ТА ОРИНИНДоленосним днем для мешканців с.Яруга Кам’янець-Подільського району стало 14 жовтня. Крім свята Покрови, в них з’явився ще один надзвичайний привід для радості: в оселях місцевих селян запалав блакитний вогник. 

Це село Врубловецької сільської ради нараховує 104 двори, 45 з них уже підключено до газопроводу. Його прокладання йшло маршрутом Баговиця – Станіславівка – Врублівці – Яруга через Фурманівку – всього 10 км 375 м.

На церемонію урочистого запалення приїхали голова райдержадміністрації Михайло ЖЕЛІЗНИК, його перший заступник Ніна ФАБІЯНСЬКА, депутат обласної ради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО та депутат районної ради Михайло МАКАНІК. Звертаючись до жителів села, голова РДА подякував їм за співпрацю, адже вони не стояли осторонь, а доклалися до втілення проекту в життя. Тож і право запалити блакитний вогник було надано голові ініціативної групи Віктору ДУЛЕПІ та Ользі МАЗУР. 

НА ЧЕРЗІ - СОКІЛ ТА ОРИНИНТакож мешканців Яруги привітали сільський голова Микола БЕРЧУК і в.о. директора Кам’янець-Подільської філії ПАТ «Хмельницькгаз» Анатолій МАЦІБОРА. На тепло й затишок благословив парафіян отець Петро. 

Є ще одна добра традиція при схожих урочистостях – поважні гості одразу ж і перевіряють надходження газу до осель. Цього разу депутат облради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО приготував яєшню на, так би мовити, свіжодоставленому газі в домівці голови ініціативної групи. 

Завдяки наполегливій праці Володимира Володимировича держава виділила кошти на газифікацію декількох напрямків Кам’янець-Подільського району. Заручившись підтримкою низки депутатів Верховної Ради України, він зумів залучити на газифікацію Орининського напрямку 12 млн. 321 тис.грн., Сокільського – 16 млн. 678 тис.грн. 

– Важко підібрати слова, які б повністю передали важливість для людей того моменту, коли у віддалене село приходить справжнє благо – природний газ, – коментує подію Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО. – Людям не доведеться мучитися з газовими балонами, вони зможуть зробити домівки комфортнішими, виросте цінність їх осель. Оживає реальна надія на краще та гідне життя. 

Нам приємно розділити радість жителів Яруги, які й самі, напевно, не вірили в те, що це станеться. Але влада на цьому не зупиняється. Я сьогодні сказав, що ми з головою РДА Михайлом ЖЕЛІЗНИКОМ вбачаємо реальні можливості протягом найближчих двох років завершити газифікацію Ка­м’я­неччини.  

Яруга стала 47-м газифікованим селом зі 122-х населених пунктів району. В перших числах листопада очікується завершення проведення підвідного газопроводу в Сокільському та Орининському напрямках. 

Як стало відомо, вже розпочалася робота над газифікацією ще одного напрямку. Йдеться про 20 населених пунктів району.