Четвер, 28 Березня 2024 р.
21 Жовтня 2011

ВІД ЯКИХ ПРОПОЗИЦІЙ НЕ ЗМІГ ВІДМОВИТИСЯ ПРЕЗИДЕНТ

ВІД ЯКИХ ПРОПОЗИЦІЙ НЕ ЗМІГ ВІДМОВИТИСЯ ПРЕЗИДЕНТ18 жовтня під час прес-конференцій міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ поділився з журналістами враженнями від візиту Віктора ЯНУКОВИЧА до Кам’янця.

– Кожна людина сама для себе вирішує, чи знаменна для неї така подія, як приїзд Президента, – говорить Михайло Євстафійович. – Для мене, як для міського голови, вона є знаменною. Крім того, це була робоча поїздка першої особи. Ви знаєте, що передвиборчі візити мають свою специфіку. 

Перебіг подій 13 жовтня вже був оприлюднений у ЗМІ, тому я зупинюсь на особистій розмові з Віктором Федоровичем. Вважаю, що вона була конструктивною, а головне – результативною. Президента зацікавили наші напрацювання у сфері комунального транспорту, програма «Теплий дім». На його думку, Стара фортеця набагато краще виглядає наживо, ніж по телебаченні. Виявилося, що Віктор Федорович знає про Кам’янець більше, ніж ми думали, адже справився навіть про наших лебедів. 

Під час розмови йшлося про фінансування реставрацій пам’яток архітектури, реконструкцію будинку №1а на Нігинському шосе під соціальне житло, подальшу долю потяга Київ – Кам’янець-Подільський. На жаль, стало відомо, що наступного року коштів на об’їзну дорогу не передбачається. Але місто підготувало ще низку пропозицій, які були передані для подальшого розгляду Главі держави.

20 жовтня, через тиждень після візиту ЯНУКОВИЧА, прес-служба міськради розповсюдила інформацію про те, що Президент України підписав доручення:

1. Для забезпечення збереження національних пам’яток архітектури та культурної спадщини у термін до 1 травня 2012 р. міністру культури України та міністру фінансів України вжити невідкладних заходів щодо реставрації Нової Західної башти, казарм Старої фортеці, Кушнірської та Гончарної башт, проведення протиаварійних і реставраційних робіт міського Будинку культури.

2. Враховуючи зростання на світових ринках оз­броєння попиту на легку бронетехніку, вироблену в Укра­їні, та для забезпечення технічного переозброєн­ня Збройних сил України, Прем’єр-міністру України, Главі Адміністрації Президента України та міністру оборони України в термін до 25 листопада 2011 р. вирішити питання стабільної роботи ДП «НТК «Завод точної механіки» і нарощення його потужностей 

для забезпечення експортних потреб і потреб Мін­оборони. 

3. Голові Державної судової адміністрації України та міністру фінансів України в термін до 1 травня 2012 р. доручено вирішити питання щодо завершення будівництва Кам’янець-Подільського міськрайонного будинку правосуддя.