Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
28 Жовтня 2011

МИНУЛОГО ТИЖНЯ В МІСЬКРАДІ

•Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ здійснив прийом громадян, під час якого кам’янчани порушували житлово-комунальні та земельні питання, зверталися з проханням щодо надання санаторної путівки, забезпечення ліками, погашення заборгованості за комунальні послуги.

Результативним був візит мешканців будинку №6, що на вул.Зар­ванська, котрі прийшли подякувати за допомогу в газифікації, але попросили посприяти з ремонтом фасаду будинку та підключенням до систем водопостачання. Позитивно було вирішено перше питання, щодо другого міський голова розпорядився створити комісію з вивчення проблеми. 

•20 жовтня в адмінбудинку міськради відбулося перше засідання комісії з узгодження взаємодії Кам’янець-Подільської міської та районної рад, депутати яких планують разом розібратися з проблемою неприємного запаху з бардополів ДП «Довжоцький спиртовий завод», що дошкуляє населенню вже не один десяток років. Співголовами зібрання були секретар міської ради Василь СЕНЮК і заступник голови районної ради Остап КОЛОТИЛО. Крім представників депутатських корпусів, участь у роботі комісії взяли медики, екологи, представники громадськості. Винуватця події представляв заступник директора ДП «Довжоцький спиртовий завод» Ігор МЕДВЕЦЬКИЙ. На наступне засідання комісії, призначене на 11 листопада, будуть запрошені представники концерну «Укрспирт», директор спиртозаводу, обласні екологи. 

•25 жовтня відбулося засідання постійної комісії міськради з питань контролю за збереженням, використанням і приватизацією майна комунальної власності (голова Володимир ФЕДОРЧУК). Директор департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста Володимир ХМЕЛЮК повідомив, що на сьогодні чинними є 110 договорів оренди комунального майна, згідно з якими до міського бюджету щомісячно надходить майже 75 тис.грн. За станом на 1 жовтня, сума заборгованості становить близько 15 тис.грн., до того ж майже 10 тисяч заборгував один орендар. На нього спрямовано особливу увагу департаменту. До кінця року загальна сума надходжень до бюджету від оренди комунального майна очікується в розмірі 800 тис.грн. 

•25 жовтня на черговому засіданні Духовної ради (голова отець Олександр ЦІСАР, УПЦ КП), що складається з представників різних релігійних конфесій, було зініційовано проведення 12-13 січ­ня 2012 р. V Міжконфесійної християнської науково-практичної конференції «Формування основ християнської моралі в процесі духовного відродження нації». Конференцію, що традиційно проходитиме у Кам’янець-Подільському національному університеті ім.Івана Огієнка,  планують приурочити 130-й річниці з дня народження митрополита Іларіона (Івана Огієнка). У засіданні ради взяв участь заступник міського голови з гуманітарних питань Василь СУКАЧ.

За матеріалами прес-служби міськради.