П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
18 Листопада 2011

ВСЕ БУДЕ. ГОЛОВНЕ – КОШТИ

15 листопада під час брифінгу заступник міського голови з гуманітарних питань Василь СУКАЧ розповів журналістам про останні новини в підзвітних йому галузях. 

Так, за словами Василя Олександровича, до кінця року планується освоїти кошти, виділені з бюджетів усіх рівнів, на реконструкцію ДНЗ №19, в якому в майбутньому перебуватимуть 100 дітей. З новим дахом тепер ДНЗ №16 і ЗОШ №10. А незабаром і в ДНЗ №15 буде проведено протиаварійні роботи лівого крила приміщення, яке дало тріщину. Для цього з бюджету міста вже виділено 28 тис.грн. на розробку проектно-кошторисної документації. Стосовно питань медицини, то актуальними на сьогодні є реанімація комунальної аптеки №5 «Матері і дитини», що на Черемушках, відкриття хоспісу та створення перинатального центру на базі пологового відділення міської лікарні. Щодо остан­нього, то, як запевнив заступник міського голови, згода між медиками міста й району є, решта залежить від фінансування. 

– Ми за те, щоб зберегти в місті комунальну аптеку, – зазначив Василь СУКАЧ, – адже саме такі аптеки мають право на реалізацію психотропних і наркотичних засобів. У жодному разі не можна залишати жителів міста без можливості придбати ліки не тільки готової форми, а й спеціально приготовлені. Звичайно, комунальна аптека залишиться на Черемушках. 

Також сьогодні ми активно вивчаємо питання створення в місті хоспісу. В цьому плані маємо чотири об’єкти, які в подальшому можуть бути реконструйовані під медико-соціальний заклад. Плануємо, що він буде облаштований на 15 ліжко-місць.

Під час брифінгу прозвучало питання про перевезення школярів міським комунальним транспортом з введенням проїзних талонів. Таке нововведення планується провести з 1 січня наступного року.