П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
25 Листопада 2011

ПРИРОДНИЙ ГАЗ ПРИЙШОВ У СОКІЛ І ВРУБЛІВЦІ

Останнім часом ми звикли, що чи не щомісяця в тому чи іншому куточку району запалюють блакитний вогник. Навіть урочиста процедура уже набула якоїсь буденності. Щоправда, ця буденність стосується більше широкого загалу, аніж конкретного населеного пункту та його жителів, адже прихід блакитного палива в сільські домівки – велике благо та комфорт.

20 листопада в с.Сокіл відбулася урочиста подія якої тут чекали десятиліття – запалення блакитного вогника. Нині ж по праву можна говорити, що найпівденнішу частину нашої області газифіковано.

Привітати сокільчан із цією подією приїхали голова Хмельницької ОДА Василь ЯДУХА, народний депутат України Інна 

БОГОСЛОВСЬКА, голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК, голова райради Іван РОМАНЧУК, депутат обласної ради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО. 

Звертаючись до всіх присутніх, губернатор відзначив, що цього року в Хмельницькій області газифіковано понад 100 населених пунктів, 8 районів газифіковано повністю. Щодо нашого регіону, то нині тут ведеться газифікація двох напрямків: Орининського та Сокільського. За короткий час це дозволить газифікувати понад два десятки населених пунктів.

Відзначимо, що на підвідний газопровід до Сокільського напрямку розпорядженням Кабміну було виділено 16,2 млн.грн., що дозволить газифікувати 18 сіл цього напрямку. 

Голова адміністрації Михайло ЖЕЛІЗНИК і депутат обласної ради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО зауважили, що надзвичайно велика заслуга в тому, що було виділено кошти, народного депутата України Інни БОГОСЛОВСЬКОЇ. 

– Саме завдяки Інні Германівні вдалося знайти кошти для газифікації Со­кільського та Орининського напрямків, – додав Михайло ЖЕЛІЗНИК. – Вона стала захисником і лобістом інтересів Кам’янеччини у Києві.

Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО ж зазначив, що хоч і була дана обіцянка запалити блакитне паливо в Соколі на Покрову (14 жовтня), але День сільського господарства, – теж гарне свято. 

– Ми дали обіцянку, що цього року газ прийде у ваші оселі, – ми слова дотрималися, – сказав Володимир Володимирович.

А от щодо традиційної процедури смаження яєчні, то цього разу її доручили губернатору Василю ЯДУСІ та депутату обласної ради Володимиру МЕЛЬНИЧЕНКУ.

Після урочистого запалення газу керівництво області та району, народний депутат відвідали Сокільську ЗОШ. Представникам вчительського та учнівського колективів посадовці передали 10 парт і два комп’ютери. 

Наступного дня, тобто 21 листопада, урочиста процедура запалення блакитного вогника відбулася в с.Врублівці. Близько трьох років жителі цього села жили з надією на прихід у їхні домівки блакитного палива. Перші збори з питання підключення села до газогону відбулися ще влітку 2009 р. 

Завдяки тісній співпраці влади, комерційних структур і населення (депутати райради виділили 100 тис.грн., ПАТ «Хмельницькгаз» – 500 тис. для підвідного газопроводу до сс.Вруб-лівці, Станіславівка, Яруга, Фурманівка, директор готельного комплексу «Ксенія» та директор ТОВ «Агросолюшнс» Олександр ЗАВАДСЬКИЙ – 20 тис.грн.), блакитне паливо на Михайла прийшло в домівки жителів і цього села.  

Право запалити блакитний вогник надали жителям села Неонілі РЕМІШЕВСЬКІЙ і Володимиру МАРУЩАКУ. А от підсмажити яєчню – голові райради Івану РОМАНЧУКУ. Наразі можливістю користуватися природним газом мають 215 дворів із 400. 

На урочистостях були присутні: голова адміністрації Михайло ЖЕЛІЗНИК, голова районної ради Іван РОМАНЧУК, перший заступник голови РДА Ніна ФАБІЯНСЬКА, депутат районної ради Михайло МАКАНІК та інші.