П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
9 Грудня 2011

БУДУТЬ І ЦЕНТР, І ЕКСПОЗИЦІЯ

30 листопада – 1 грудня в м.Укмерге (Литва) проходила Міжнародна конференція з питань надання соці­альних послуг сім’ям. 

Дружні стосунки з литовським міс­­-том Кам’янець має з 1991 р. З 2010-го вони зміцнилися ще й участю міст-побратимів у спільному шведсько-литовсько-українському проекті зі створення Центру сім’ї. В рамках цього проекту торік у нашому місті проходила Міжнародна конференція з обміну досвідом надання послуг сім’ям, навесні 2011-го відбувся візит нашої делегації в м.Хьорлінг (Швеція) для вивчення роботи Центру сім’ї у Швеції. 

Цього разу учасниками міжнародної зустрічі стали заступник мера Василь СУКАЧ, директор департаменту гумані­тарної політики Альона КУЗЕМА та директор історичного музею-заповідника Віктор ТРАВІНСЬКИЙ.

Особливо плідними для кам’янчан стали переговори зі шведами, котрі погодилися співфінансувати створення Центру сім’ї в нашому місті. В його структурі планується три відділи: кризовий центр для сімей, члени яких терплять насилля, реабілітаційний центр для людей з обмеженими можливостями та центр допомоги молодим сі­м’ям, де будуть поєднані послуги медичних і соціальних працівників, психологів і юристів. Поки що створюється робоча група й обмірковуються варіанти розміщення майбутнього Центру. 

А литовська сторона у рамках спів­праці між музеями Укмерге та Кам’янця-Подільського погодилася допомогти зі створенням історичної експозиції литовської доби у пристінному корпусі №1 Старого замку.