П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
16 Грудня 2011

СЕСІЯ ПРОЙШЛА БЕЗ ГОЛОВИ, АЛЕ З ПРЕЗИДЕНТОМ

У зв’язку з відряженням міського голови, чергову сесію міськради, яка відбулася вчора, вів секретар міськради Василь СЕНЮК. Але не сам. Василь Іванович запросив до президії досвідчену людину, депутата міськради багатьох скликань, президента депутатського клубу Анатолія КАЧУРОВСЬКОГО. Варто зазначити, що, як правило, сесію ведуть виключно мер і секретар ради, тому цей випадок був неординарним.

Дві чарівні жінки отримали вітання депутатського корпусу на початку роботи сесії: студентка коледжу ПДАТУ Ірина КАЧАН відзначена у зв’язку з перемогою у  Всеукраїнській конкурсній програмі «Найкращий студент України», а завідувач відділу з обслуговування міськради Елеонора ЛЕВЧЕНКО за багаторічну працю та з нагоди ювілею отримала відзнаку міського голови «За заслуги перед громадою».

При формуванні порядку денного без аргументованих пояснень з розгляду були зняті майже всі земельні питання, крім трьох. 

Безперечним бенефісом сесія стала для комунальників. Заступник міського голови Сергій БАБІЙ, перш ніж представити програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на найближчі два роки, розповів про здобутки галузі. Коли він їх перераховував, здавалося, що мова не про Кам’янець, хоч проекти явно наші: «Теплий дім», «Лебедине озеро» тощо. Як виявилося, ми є лідерами і в реалізації 

наміченого державою курсу на створення ОСББ: в Україні середній показник об’єднань знаходиться на рівні 10%, а в Кам’янці – 21%. Першим кроком у бік реформування стало створення департаменту житлової політики, доріг та інфраструктури (директор Сергій СЕРЕДЮК), а в подальшому на галузь очікують: 

де­монополізація ЖКГ і ринкова конкуренція в наданні комунальних послуг, розвиток ОСББ, впровадження заходів з енерго­збе­ре­ження, впровадження комплекс­ної схеми дорожнього руху тощо.  

Депутати затвердили Концепцію розміщення об’єктів зовнішньої реклами, але рішення власне про Порядок розміщення цих об’єктів у місті було відкладено. Згідно з концепцією, естетичні вимоги до об’єктів зовнішньої реклами включають «гармонію з візуалізацією міського середовища» в тому числі, а всі білборди до 1 травня наступного року мають бути пофарбовані в зелений колір.

Блок питань, з яких доповідала начальник міськуправління освіти і науки Світлана СТАРЧЕНКО, стосувався затвердження програм «Шкільний автобус», безкоштовного харчування дітей з багатодітних сімей та дітей громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Всіх їх ухвалили. Але найбільш дискутивним виявилось питання перевезення школярів. Як відомо, з нового року влада планує передати функцію перевезення школярів від спеціалізованих автобусів комунальним. Перевагою нової програми є те, що іменний абонемент вартістю 25 грн. дає можливість школяру користуватися комунальним автобусом декілька разів у день (а не тільки зранку), а стурбованість депутатів викликало перевантаження комунальних автобусів зранку та те, що тепер дітям з деяких районів доведеться виїжджати до школи раніше, щоб встигнути на автобус.

Гуманітарний блок питань доповнив заступник міського голови Василь СУКАЧ, який представив програму підготовки і проведення міжнародних, регіональних та загальноміських заходів на 2012 рік. Але про це – у найближчих числах «ПОДОЛЯНИНА».