П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
2 Березня 2012

ПРИТУЛЯК ЗАГОВОРИВ

28 лютого відбулася 22 сесія міської ради. На порядок денний було винесено 22 загальні, 38 земельних та 25 додаткових питань.

Рішенням сесії міської ради затверджено Генеральний план міста – стратегічний документ, де визначено основні напрямки розвитку економіки, місця розташування готелів, торгових та спортивних центрів тощо. 

На сесії знайшло своє продовження обговорення конфлікту між радою ветеранів міста та депутатом міськради від ВО «Свобода» Віктором ПРИТУЛЯКОМ. 

Віктор Григорович виступив зі зверненням, де зокрема, зазначено:

«Я, депутат Кам’янець-Подільської міської ради Віктор ПРИТУЛЯК, заявляю: моя принципова позиція і діяль­ність, що спрямовані на захист інтересів простих людей, викликають незадоволення влади та Партії регіонів зокрема. Мій ви­ступ щодо нагородження відзнаками певних осіб було повністю перекручено.

Особисто я завжди з величезною повагою і шаною ставився до людей, які кров’ю і потом відстоювали свою землю, віддавали за неї життя, свої молоді роки і протистояли окупантам різних кольорів та мастей. Завдяки їм ми сьогодні маємо надію на побудову Україн­ської Держави. Серед моїх зна­йомих таких людей чимало – честь їм, повага і низький уклін.

Однак я не розумію критеріїв відбору осіб для нагородження відзнакою «Честь і шана». Особисто мене стурбував факт відзначення особи, яка не має жодного стосунку до ветеранів війни, адже ніколи не воювала на фронтах Другої світової війни…

…А чи мають такі особливі привілеї люди, які воювали на фронтах війни? Чому забули про них? Я категорично не згоден з оцінкою влади тих людей, які захищали Україну від окупантів, адже про них згадують виключно напередодні свят. Мене не влаштовує, коли людей використовують для протистояння один одному, намагаються зіштовхнути лобами, спекулюють на національній пам’яті. Такі речі я засу­джував і буду засуджувати. Прошу опублікувати мою заяву на сторінках місцевих ЗМІ».

Заява викликала бурхливе обговорення, багато депутатів зупинилися на думці, що не потрібно переводити конфлікт у політичну площину. 

Пролунали і пояснення відносно того, що до складу ради ветеранів входять не лише ветерани Великої Вітчизняної війни, а й ветерани праці, Збройних сил, інших структур, і всі ці люди заслуговують на повагу громади.

– Не слід займатись «політиканством», – підкреслив міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. – Ніхто не використовує ради ветеранів для невідомих цілей. Ми допомагаємо цим стареньким людям, чим можемо. До кого ж їм ще йти?

Врешті депутати обговорили питання щодо порушення депутатської етики і ухвалили «поведінку та образливі висловлювання депутата Кам’янець-Подільської міської ради ПРИТУЛЯКА Віктора Григоровича на адресу ради ветеранів як органу, що представляє ветеранів міста, визнати некоректною та осудити», також депутату було запропоновано публічно вибачитись.

– Депутати усвідомлюють, що юридичних наслідків рішення не має, проте є факт порушення депутатської етики, і ми мусимо на нього реагувати, – резюмував секретар міської ради Василь СЕНЮК.

На завершення сесії було розглянуто низку земельних питань.

Оксана СВИРИДА, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».