Четвер, 28 Березня 2024 р.
23 Березня 2012

НЕ ТЕ, ЩОБ ДОБРЕ, НЕ ТЕ, ЩОБ ЗЛЕ…

Як і все в житті, будь-яка подія має темну і світлу сторони. Не була винятком і прес-конференція міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, що відбулась у понеділок. Щоправда, в цьому випадку мова йшла про добрі та погані новини.

Серед позитивних подій останніх тижнів Михайло Євстафійович назвав те, що під­тверджено виділення в другому кварталі 

10 млн.грн. на реконструкцію аварійного будинку на Нігинському шосе,1а.  Порадувала своїм твердим словом і обласна рада – ви­ділені нею 250 тис.грн. дозволять завершити облаштування амбулаторії сімейної 

медицини на Васильєва, 15 та відкрити її до Дня міста. Комунальники також принесли позитивну новину – доповіли про реставрацію і ремонт стічних магістралей у проблемному будинку на Розвадовського, 6.

Завершила блок позитивих новин інформація про інвестора, котрий погодився облаштувати дитячий майданчик у парку біля МБК. Як і колись, там мають запрацювати атракціони, гойдалки та кімната сміху.

Наступна інформація, що також стосується Центрального парку, так би мовити, із сірої гами. На думку кам’янчан, негарно, що в парку відпочинку майже відсутні урни для сміття, але добре те, що закиди журналістів випередила влада – мер сказав, що це питання сьогодні активно вирішується.

Які ж новини можуть засмутити кам’ян­чан? Ось хоча б повідомлення про те, що на 80% вирішено питання передислокації військового факультету К-ПНУ, але міська влада поки не здається і вірить у те, що зможе переконати нового міністра оборони відмінити прикре для Кам’янця рішення. До того ж, місто не полишило надії «вибити» з військових погодження на передачу земель Міноборони у комунальну власність. 

Умовно поганою можна назвати новину про те, що держава відмовилась погасити різницю в тарифах на послуги підприємств теплоенергетики. Для Кам’янця ця цифра складає 35 млн.грн. А чому цю новину можна назвати умовно поганою – тому, що восени вибори до Верховної Ради. Може, у криницю все ж таки ніхто не наважиться плюнути…

Ось такі вони – чорно-білі новини сучасного Кам’янця. А для тих, хто надає перевагу щасливим кінцям, радимо перечитати інформацію в зворотному порядку.