П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
23 Березня 2012

СВІТЛІ ДОРОГИ БЕЗ ЯМОК

СВІТЛІ ДОРОГИ БЕЗ ЯМОК20 березня традиційний комунальний брифінг був виїзним.

Спочатку міський голова Михайло СІ­МАШКЕВИЧ та його заступник Сергій БАБІЙ продемонстрували журналістам хід робіт з освітлення Руських фільварків, де ще років 30 тому були встановлені дерев’яні опори.

– 2010 року, завдяки зусиллям МРЕМ, в цьому районі було замінено 250 опор, – розповідає міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. – Тепер на нові опори потрібно встановити світильники, через відсутність яких тут два роки не було світла. Тепер всі 15 вулиць Руських фільварків отримають нові кабельні мережі. На вулицях Річній та 8 Березня світло взагалі з’явиться вперше. 

На світильники і кабелі з бюджету виділено 200 тисяч гривень. 

– Один світильник коштує 450 грн. та має 5-річну гарантію, – долучається до розмови Володимир КРИЛОВ, директор КП «Міськ­ліфтсвітло», яке є виконавцем робіт. – Нашому підприємству взагалі на цей рік багато довірено. 600 тисяч гривень виділено на освітлення (після Руських ми перейдемо на Підзамче), 300 тисяч – на світлофори, 100 тисяч – на підсвітку знакових будинків та 900 тисяч – на капітальний ремонт ліфтів. Загалом маємо освоїти 2 мільйони гривень. 

Володимир КРИЛОВ, Михайло СІМАШКЕВИЧНаступним місцем висадки журналістського десанту стала вулиця Північна, де пов­ним ходом розпочався ямковий ремонт доріг. Наші дороги ніколи не були однаково оцінені тими, хто їх експлуатує, тобто водіями, і тими, хто їх ремонтує. Воно і зрозуміло – точка сидіння визначає точку зору. 

Свою точку зору мають і керівники міста.

– Ще ніколи ми не розпочинали ямкового ремонту так рано – 17 березня, – розповів мер журналістам. – У нас заготовлено 60 тонн асфальту, який можна використовувати при такій температурі. Практика минулого року показала, що він себе добре зарекомендував: при аналізі пошкоджень автошляхів цього року ми нарахували втричі менше ямок, ніж минулого. 

Хочу сказати, що насправді ті ямки, на які ми ставили клейма, витримали зиму. Може, інші посипались, а ось ці – ні. До Дня міста, сподіваюсь, ми закінчемо ямковий ремонт.  Звичайно, коштів на все не вистачить, але очікуємо на державну підтримку.  

За словами міського голови, після закінчення робіт на вулиці Чехова комунальники приступлять до капітальних і поточних ремонтів вулиць Лесі Українки і Огієнка. Працює на автошляхах КП «Комбінат благоустрою» (директор Віктор КОЛОД­НІЦЬКИЙ). 

Також мер оприлюднив рішення міської влади поки відмовитися від залучення приватників до робіт з благоустрою міста, широко проанонсованого в пресі. 

– Справа не в тому, що ми вважаємо це помилкою – просто наш бізнес не готовий у кризовий період закупляти обладнання тощо, в тому числі й для здійснення ямкового ремонту. Поки що за приватниками залишається тільки скошування трави, – додав Михайло СІМАШКЕВИЧ.