Четвер, 28 Березня 2024 р.
23 Березня 2012

ЩО ДАЛІ З «НІГИНСЬКИМ КАР’ЄРОМ»?

Досі залишається проблемним для району питання ДП «Нігинський кар’єр», най­більшого борж­ника з платежів до бюджету і Пенсійного фонду. Тому, за розпорядженням голови РДА Михайла ЖЕЛІЗНИКА, було створено робочу комісію з вивчення фактичних обставин на підприємстві, до складу якої увійшли керівники правоохоронних і контролюючих органів.

Щодо боргів підприємства працівниками Пенсійного фонду та ОДПІ здійснена відповідна претензійна робота. Прийнято постанови судів на стягнення податкової заборгованості в сумі 5700 тис.грн., з платежів до Пенсійного фонду – 1283 тис.грн. На примусовому стягненні в ДВС знаходяться документи про стягнення на користь інспекції в сумі 3388 тис.грн., на користь Пенсійного фонду – 819 тис.грн. 

З метою з’ясування фактичних обставин справи, перший заступник голови адміністрації Ніна ФАБІЯНСЬКА 13 березня разом з членами робочої групи виїжджала до селища Сахкамінь, на ДП «Нігинський кар’єр», і зустрілася безпосередньо з в.о. директора підприємства Кирилом ІВАНОВИМ. Він довів до відома, що з вересня 2011 р. підприємством погашено 200 тис.грн. з платежів за надра і 100 тис.грн. – заборгованість із заробітної плати. Проте на сьогодні підприємство не має змоги гасити борги ні із заробіт­ної плати, ні із платежів до бюджету і Пенсійного фонду, оскільки виконавчою службою заблоковані всі рахунки. 

Щоб покращити роботу підприємства, керівництво запросило спеціалістів з інших аналогічних під­приємств для проведення аудиту всієї діяльності підприємства та відновлення його роботи. В травні підприємство зможе представити реальний фінансовий план його виведення з кризового стану.

На запитання щодо заробітної плати в сумі 140 грн. головний бухгалтер ДП «Ні­гинський кар’єр» Наталя ШУСТОВА повідомила, що люди дійсно працюють на під­приємстві лише 1 день у місяць. За решту днів вони отримують заробітну плату в ПП «Газімпекс». Також вона звернула увагу на те, що, відповідно до договору про спільну діяльність між ТОВ «Ресурс-Інвест» та ДП «Нігинський кар’єр», прибуток від господарської діяльності мав ділитися відповідно 70/30, проте підприємство нічого не отримало. Таким чином, дебіторська заборгованість ТОВ «Ресурс-Інвест» перед ДП «Нігинський кар’єр» складає 3 млн.грн. Вислухавши вищеза­значену інформацію, прокурор району Роман КАХНІЙ вніс пропозицію про проведення офіційної перевірки стану справ на ДП «Нігинський кар’єр» відповідними контролюючими органами.

Прес-служба РДА.