П'ятница, 29 Березня 2024 р.
30 Березня 2012

ВОЛОГЕ РЕМОНТУВАННЯ ДОРІГ

ВОЛОГЕ РЕМОНТУВАННЯ ДОРІГ28 березня до редакції «ПОДОЛЯНИНА» зателефонував чоловік, обурений тим, що на вул.Привокзальній проводиться ямковий ремонт, який, на його думку, не відповідає правилам. Мовляв, з ямок, які після негоди перетворилися на калюжі, так-сяк викачували воду й на мокре місце стелили асфальт.

– Якої ж якості такий ремонт, і як довго протрима­ється залатана дірка, якщо вона так халатно зроблена? Я працюю в бюджетній сфері й чудово знаю, які суми виділяються на ремонти доріг щороку, тому й обурює, що такі великі гроші пускаються на вітер, – почулась скарга по той бік дроту.

Виїхавши на місце, ми переконалися, що дійсно поблизу автовокзалу активно працювали люди в яскраво-помаранчевих жилетах. Журналісти підійшли ближче, щоб оцінити щойно відремонтовану ямку і побачили, що ледь не в калюжі насипано асфальтну латку, над якою ще клубиться дим. Не минуло й хвилини, як по гарячому асфальту проїхала вантажівка, за кілька секунд – ще одна. Щойно реанімована ямка покрилася глибокими коліями від коліс.

Чому ж тоді щойно відремонтоване місце не обгородили до того часу, поки дорога не буде готова до експлуатації?

– Дівчино, Ви бачите, який тут рух? Я що маю через одну ямку перекрити дорогу з таким інтенсивним потоком машин? Нічого страшного не сталося, зараз повернемося і підправимо, якщо потрібно, – спокійнісінько заявив працівник у помаранчевому жилеті.

Прокоментувати дії комунальників ми попросили заступника міського голови Сергія БАБІЯ. Та виявилось, що місцева влада жодного відношення до ремонту цієї вулиці не має, оскільки це дорога державного значення.

ВОЛОГЕ РЕМОНТУВАННЯ ДОРІГ– У нас теж уже телефони червоні, всі скаржаться та звинувачують нас, але ж ми цього дня взагалі не проводили ремонтів, оскільки після дощу було занадто волого, тому навіть не хотіли виїжджати на дороги, – повідомив Сергій Віталійович.

Наступним нашим кроком був візит до директора філії «Кам’янець-Поділь­ська ДЕД  ДП «Хмельницькоблавтодор» Василя ЧОРНОГО – саме це під­приємство здійснювало ремонт.

– Я Вас запевняю, що у воду асфальт ніхто не кидав. Річ у тім, що роботи на цій ділянці ми розпочали ще 26 березня. Ямки оброблено фрезою, тому дорога була фактично непридатною для проїзду, на заваді продовження ремонту став дощ. Але 28 березня зранку люди вже взялися до роботи. Де потрібно було, воду з ямок повидмухували спеціальним обладнанням. А на тій частині дороги, про яку Ви говорите, води взагалі не було, там ямки залишалися сухими, – запевнив Василь Володимирович. – Щодо часу на вистигання асфальту, то його не треба ні хвилини. Щойно асфальт простелили, по ньому потрібно одразу ж їхати. Й чим швидше, тим краще. Перед тим, як Ви приїхали, я особисто оглянув ці ямки: жодних тріщин чи вибоїн там не було, і гарантую, що через місяць ямка буде в такому ж стані.

Отакої, виявляється, те, що для нас та наших читачів виявилося неправильним, є абсолютно нормальним для місцевих дорожників. Хто в цьому випадку виявиться правим, покаже лише час.