Субота, 20 Квітня 2024 р.
20 Квітня 2012

ДЛЯ КОГО ЦИФРА БЕЗКОШТОВНА

Про перехід нашого міста та ра­йону з аналогового телебачення на цифрове заговорили тепер не лише ЗМІ, а й місцева влада. 

Прес-служби РДА та міськради оприлюднили офіційну інформацію відповідних управлінь праці та соцзахисту населення щодо процесу отримання безкоштовних телетюнерів для окремих груп населення. Спричинені такі соціальні кроки місцевої влади постановою уряду від 21 березня 2012 р. «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення», якою визначено категорії громадян, котрі мають право на безкоштовні приймачі телесигналу та чітку процедуру їх отримання. 

Отож, якість картинки в телевізорі без жодних фінансових затрат покращиться у інвалідів І та ІІ груп (у тому числі і в інвалідів війни цих груп); інвалідів війни ІІІ групи; осіб, які виховують дитину-

інваліда, за умови, що дитина проживає разом з ними і не перебуває на пов­ному державному утриманні; осіб із малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», а також телеглядачів, на яких поширюється право отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 р.

Безкоштовне надання телетюнерів за­значеним категоріям громадян буде відбуватися за правилом: один телетюнер – на одне житлове приміщення (будинок).

Встигнути скористатись такою нагодою жителі міста й району повинні до 1 липня ц.р. Для цього їм потрібно звернутись до управління праці та соцзахисту населення із відповідною заявою, ко­пією довідки медико-соціальної екс­перт­ної комісії про встановлення інва­лідності, а інвалідам війни – копією посвідчення інваліда війни. Із собою потрібно мати також паспорт та іден­ти­фіка­ційний код. Нагадаємо, що міське управ­ління праці та соцзахисту населення знаходиться на вул.Шевченка, 26, район­не – на вул.Троїцька, 2.

Зразки заяв та всю необхідну інформацію можна знайти на стендах у місцевих органах праці та соціального захисту, на офіційних веб-сайтах Держком-телерадіо, Мінсоцполітики, місцевих органів влади, громадських організаціях захисту прав інвалідів тощо.