П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Травня 2012

ПІДНЯЛИ РУКИ І ПІШЛИ ГОЛОДУВАТИ

ПІДНЯЛИ РУКИ І ПІШЛИ ГОЛОДУВАТИ27 квітня відбулась чергова сесія міськради. Перед тим, як перейти до розгляду питань з порядку денного сесії, депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих внаслідок аварії на ЧАЕС. Також було повідомлено, що до складу фракції Партії регіонів увійшов Ігор ВОЙТЕНКО. Ігор Іванович балотувався в депутати міськради як безпартійний.

Заступник начальника департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста – начальник управління економіки Майя ГУРСЬКА звітувала про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кам’янця-Подільського за 2011 р. Згідно з даними, місто має позитивну динаміку в со-ці­ально-економічній сфері. Зважаючи на детальний та прискіпливий розгляд звіту під час засідання депутатських комісій, на пленарному засіданні його було затверджено швидко. 

Спеціальним рішенням було затверджено перелік доріг, які підлягають ремонту цього року за кошти державної субвенції в сумі 3 млн. 300 тис.грн. Зокрема, капітального ремонту очікують ділянки вулиць Чехова, Пів­нічної, Лесі Українки, Зарванської та Хмельницького шосе. Поточний ремонт передбачений ще на 16 вулицях. 

Як зауважив міський голова Михайло СІ­МАШКЕВИЧ, сесія пройшла дуже оперативно і без політичних сутичок.  Нагадаємо, що попереднє засідання відзначилось регламентними боями та фракційними демаршами.

З приводу змін до регламенту, то БЮТівці і на цій сесії намагались дотриматися своєї за­яви щодо голосування руками. Щоправда, робили це тільки двоє депутатів – Сергій АКИМОВИЧ та Наталія КІЯЩЕНКО. Спробувала декілька разів підняти руку і Валентина ФУРМАН. Решта фракції голосувала за допомогою системи «Віче». 

–  В нашому регламенті немає змішаного голосування – руками та в електронний спосіб. До того ж ніхто не обирав лічильної комісії. Сьогодні відбувалось голосування за допомогою електронної системи «Віче», тому голоси тих депутатів, котрі піднімали руки, не могли бути враховані, – так прокоментував на післясесійній прес-конференції цю подію секретар міськ­ради Василь СЕНЮК. 

Сергій АКИМОВИЧ у відповідь зазначив, що тепер, коли порушено його право на голосування, він може подати до суду. 

Василь Іванович конфронтації не підтримав і навіть подякував Сергію Георгійовичу за те, що більшість БЮТівців не зірвали голосування з важливих для міста питань, адже голосували за допомогою «Віче». До того ж політичні баталії не загальмували роботи сесії, бо за­ява про наміри БЮТівців розпочати в Кам’янці-Подільському акцію голодування на підтримку Юлії ТИМОШЕНКО була зачитана наприкінці засідання.

А акція голодування таки розпочалась. Наступного дня на майдані Відродження, перед виконкомом, з’явилися біло-сердечні намети і голодувальники.