Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
11 Травня 2012

КАМ’ЯНЕЧЧИНА ДІЗНАЛАСЬ ПРО СВІТЛЕ МАЙБУТНЄ

Голова Хмельницької ОДА Василь ЯДУХА 4 травня здійснив робочу поїздку на Кам’янеччину.  

Ще два роки тому, під час відкриття в с.Ка­м’янка нової амбулаторії сімейної медицини, Василь Степанович звернув особливу увагу на старе приміщення  адмінбудинку, де знаходилися клуб та сільська рада, котрий на фоні сучасної амбулаторії виглядав досить непривабливо. Сільському голові Юрію ВОЛОЩУКУ було рекомендовано виправити становище.

І ось минулої п’ятниці губернатор побачив, напевно, найгарнішу сільраду в області. Наразі в сучасно відновленому 2-поверховому будинку розташовані сільська рада, клуб, інформаційно-культурний центр, архів та кабінет дільничого інспектора міліції. 

Голова Хмельницької ОДА Василь ЯДУХАРемонт і реконструкція обійшлися сільській громаді в близько 2,5 млн., які вони отримали від приватизації землі. Тепер гроші сільського бюджету планується збирати на будівництво нового дитячого садка на 150 місць, на черзі – реконструкція стадіону, будівництво баскетбольного та волейбольного спортивних майданчиків зі штучним покриттям, майданчика з різними спортивними тренажерами.

Прикладом, вартим наслідування, Василь ЯДУХА назвав позитивні зміни в с.Кам’янка, а також залучення Кам’янець-Подільською міською владою коштів кредиту Світового банку на модернізацію систем водопостачання та водовідведення. Василь Степанович здійснив об’їзд об’єктів КП «Міськтепловоденергія», де тривають вищезгадані роботи. 

Також під час візиту губернатор ознайомився з процесом облаштування «Алеї закоханих», що веде до гідрокомплексу «Лебедине озеро»; відвідав нещодавно відкриту виставкову залу на вул.Соборній (на фото), яку митці «вибивали» з влади протягом багатьох років, та завітав до нової спортивної школи на мікрорайоні Жовтневому.

Разом з начальником управління освіти і науки облдержадміністрації Віктором ОЧЕРЕТЯНКОМ і начальником Державної податкової служби в області  Ігорем СІНГАЄВСЬКИМ губернатор завітав до Кам’янець-Подільського відділення Київського фінансово-економічного коледжу Національного університету Державної податкової служби України. Заклад отримав подарунок – комп’ютерний клас (13 комп’ютерів, загальна вартість – 45 тис.грн.) та гарні слова від голови ОДА про те, що в закладі створені всі умови, аби студенти здобували якісні знання, і тут панує атмосфера дисципліни та відповідальності.

На зустріч з юними податківцями прийшли й ветерани війни Павло ШОЛОМИНСЬКИЙ та Віктор КОСТКО, котрі мали нагоду поспілкуватись і з губернатором.

По завершенні візиту Василь ЯДУХА повідомив журналістам про підписання Меморандуму між ОДА та представником групи чеських компаній про співпрацю в будівництві на території області чотирьох електростанцій, що працюють на сонячних батареях. Одна з них, ймовірно, розташується на території нашого району, ще три – в Чемеровецькому, Новоушицькому та Дунаєвецькому. Щоправда, для цього районним керівникам потрібно вишукати ділянку площею 10 га.

При благополучному втіленні проекту в дію до кінця цього року електростанції можуть запрацювати. Крім електроенергії, область матиме ще одну користь – згідно із соціальними угодами, інвестор планує побудувати фельдшерсько-акушерські пункти на визначених територіях.