Середа, 24 Квітня 2024 р.
11 Травня 2012

ПОРТУГАЛЬСЬКИЙ ВІЗИТ З ФРАНЦУЗЬКОЮ НОТКОЮ

У місті Гімараес (Португалія) триває робота Міжнародної конференції Асоціації енергоефективних міст, участь у якій бере кам’янецька делегація в складі міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, директора департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста Володимира ХМЕЛЮКА та депутата міськради Володимира ФЕДОРЧУКА.

СІМАШКЕВИЧУ своєму вітальному слові президент Асоціації енергоефективних міст Екарт ВУЗНЕР (мер міста Хейделберг) відзначив, що участь представників України (а кам’янчани єдині отримали запрошення) дає позитивний сигнал для європейської спільноти про те, що Україна є партнером та зацікавленою стороною в процесі визначення та органі­зації системи ефективного використання енергії.

Як повідомив міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, проведено попередні переговори із представниками міста Безансон (Франція) та передано меру міста офіційну пропозицію і проект угоди про співпрацю із Кам’янцем-Подільським.

Якщо Кам’янець і Безансон стануть побратимами, це буде дуже цікаве товариство. Подивившись на фото Безансона (хоча б у Вікіпедії), стає зрозуміло, що природа створювала наші міста в стані закоханості в літеру омега. 

Саме за її контурами Смотрич обіймає Старе місто, на французькій землі – схоже видовище. Єдина різниця – наша фортеця знаходиться на виїзді з основи умовної латинської літери омега, а у Безансоні фортеця знаходиться в іншому місці.