Субота, 20 Квітня 2024 р.
25 Травня 2012

ДЕПУТАТИ МІРЯЛИСЯ АРГУМЕНТАМИ

Зі сплеском емоцій, висловленням протиріч та політичними суперечками пройшла чергова сесія районної ради, що відбулась 24 травня. Першим каменем спотикання стала пропозиція зняти з порядку денного питання щодо звернення до Верховної Ради України з вимогою про невідкладний розгляд проекту ЗУ «Про порядок імпічменту Президента України». Однак такий хід подій не влаштував депутата райради Віктора ХУДНЯКА, котрий мав бажання подискутувати на цю тему. Та більшість не захотіла йти шляхом спротиву, й дискусійне питання таки залишилось необговореним. Проте однією незгодою зібрання депутатів не обійшлось.

Під сумнів поставили й соціально-економічний та культурний розвиток району. Підозри щодо зразкових показників зросту промисловості, будівництва та покращення соціальної й культурної сфер виникли у того ж таки революціонера зі «Фронту Змін». На думку Віктора Анатолійовича, програма соціально-економічного та культурного розвитку Кам’янець-Подільського району за 2011 р. не виконана.

– Насправді жодного розвитку не відбувається, а це все – стагнація. До прикладу можна взяти показники виробництва молока. Так ось, надої молока за 2011 рік складали 4 854 тонни, що лише на 58 тонн більше за минулий рік. Це показник не для району, а для одного окремого підприємства, – запевнив Віктор ХУДНЯК. – Ми цього року створили тисячу нових робочих місць у районі, але при цьому 800 ліквідували. Це крок вперед і ще один назад, жодного руху далі немає.

Така заява обурила деяких депутатів. Апелювати взялись начальник управління агропромислового розвитку Ігор ГАЙ та за­ступники голови РДА Ніна ФА­БІЯНСЬКА й Павло ДОВГОПОЛ. На їхню думку, позитивних змін у розвитку сільського господарства й економіки району не помітити неможливо.

– Всі ми знаємо, що результати можна було б отримати значно кращі. Та, на жаль, є чинники і су­б’єктивні, і об’єктивні: по-перше, не на все вистачає коштів, по-друге, у ці роки «стагнації» люди лінуються працювати, – відповіла Ніна Францівна. – Та все ж, чомусь досі стояла недобудована амбулаторія на Кам’янці, а тільки в період «стагнації» її довели до кінця. Чому так? Чому Стара Ушиця залишилась без тепла – і люди у веретах носили дрова й палили, аж поки нині, в період «стагнації», ця проблема не вирішилась?

Відповідь на критику опозиціонера представникам влади довго шукати не довелось, й цього разу всі камінці з районного городу вдалось позбирати.

Однак і тут обійшлось не крапкою, а товстою комою. Адже недоліки Віктор Анатолійович побачив і в створенні 42-х посад, призначених виконувати соціальні функції, і в роботі начальника від­ділу культури та туризму Алли БЕЦ, яка, на його думку, є некомпетентною в своїй справі. І знову пояснення, різкі аргументи й без­апеляційні докази. Шкода лише, що така політична активність з усіх боків швидше нагадувала некерований балаган, котрий з наближенням виборів стає все гучнішим та яскравішим, аніж врівноважене вирішення важливих для жителів району питань. Закінчилось усе не менш галасливо – Борис БЕЦ вирішив піти у контратаку й звинуватити Віктора ХУДНЯКА у юридичній неграмотності та безвідповідальності. Зупинити сесійну трагікомедію зміг лише гімн України, котрий засвідчив про закінчення ХІІ сесії.

P.S. Та пристрасті вщухли ли­ше в сесійній залі, поза її межами було ще цікавіше. З не­офі­ційних джерел нам стало відомо, що суперечка між Борисом Борисовичем та Віктором Анатолійовичем переросла словесну. Аби переконатися в достовірності інформації, ми зателефонували до депутата ХУДНЯКА, на що отримали від­повідь: «При­їжджайте на перехрестя вулиць Лесі

Українки та Тімірязєва й самі все побачите». Прибувши на місце події, перше, в чому вдалось пересвідчитись – бійки не сталося, народний обранець цілий, та й пана БЕЦА поруч не було. Натомість ми побачили декілька пра­цівників ДАІ, котрі стояли поблизу машини Віктора Анатолі­йовича, а сам депутат виходити відмовився. Однак прокоментувати ситуацію був не проти.

– Після того, як я від’їхав від ра­йонної ради, до мене під’їхали два автомобілі ДАІ. Вони сказали, що це перевірка документів, хоча, на мою думку, це політичне замовлення, – заявив Віктор ХУДНЯК. – Після цього мене запідозрили в алкогольному сп’янінні й попросили пройти експертизу.

За його словами, перевірка показала, що депутат був абсолютно тверезий. Його відпустили, та ненадовго. Не встиг доїхати додому, як ситуація повторилася. Народного обранця зупинили й попросили ще раз пройти експертизу.

Коментувати ситуацію чоловіки зі смугастими жезлами відмовились. І вже за декілька хвилин вибачились перед паном ХУДНЯКОМ і побажали йому щасливої дороги…