Субота, 27 Квітня 2024 р.
29 Червня 2012

НА СЕСІЇ КРИТИКУВАЛИ І НАГОРОДЖУВАЛИ

28 червня відбулася чергова сесія міськради. Вже при вході до зали можна було зрозуміти, яке питання обговорюватиметься найжвавіше, адже керівництво КП «Міськтепловоденергія» зробило тут виставку шматків гнилих і полатаних труб, які ще донедавна були в експлуатації, та чорним по білому великими літерами вказало «шановним депутатам, на чому базується безпека життєдіяльності мешканців міста».

ГОЛОСУВАЛИ ТАЄМНО. І ЗА СЕБЕ, І ЗА СУСІДА

НА СЕСІЇ КРИТИКУВАЛИ І НАГОРОДЖУВАЛИ  Не встигла сесія розпочатися, як депутат від ВО «Батьківщина» Сергій АКИМОВИЧ заговорив про «засекреченість від­критого голосування» і запропонував зміни до регламенту, пов’язані з необ­хідністю фіксувати результати голосування депутатів з кожного питання. Акимович і його 18 однодумців упевнені, що більшість депутатів не проголосують за такі зміни. Тому вони вимагають вносити в протокол засідань результати тільки своїх голосувань.

Секретар міськради Василь СЕНЮК визнав, що це слушна думка, проте йому не зрозуміло, чому деякі депутати раніше хотіли, аби доступ до їхнього голосування був закритий, а сьогодні пропонують інші правила гри. Врешті вирішили, що цю полеміку доцільніше вести не на сесії, а на засіданні депутатського клубу. А тим часом депутати перейшли до роз­гляду питань і голосування – не тільки таємного, а навіть у дві руки: за себе і сусідів, котрі не з’явилися на сесію, залишивши на своєму місці реєстраційні картки.

В ТРУБАХ ДІРКИ, В СЕСІЙНІЙ ЗАЛІ – СВАРКИ

НА СЕСІЇ КРИТИКУВАЛИ І НАГОРОДЖУВАЛИЛель не яблуком розбрату стало питання «Про підготовку міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 рр». Директор КП «Міськ­тепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК звітував про стан і перспективи підпри­ємства щодо роботи в наступному сезоні та переконував депутатів у тому, що з ремонтом мереж і обладнання не можна зволікати.

– Ми неодноразово показували стан наших труб, де на пів квадратного метра припадає по 32 дірки, – каже Валерій Григорович. – Старе обладнання є дуже енергоємним. При фор­муванні тарифу значні ви­трати закладалися на електро­енергію при тому, що споживання води зменши­лося. Необхідно вчас­но поміняти обладнання на сучасне та на­дійне, адже старе вже давно відслужило свій термін.

Проте виставлені гнилі труби розчулили не всіх. Гордійчука обурила критика, а також сумніви щодо до­цільності заміни насосного обладнання за кошти Світового банку – і розпочалася суперечка. Ще декілька «влучних» фраз –

 і терпіння міського голови себе вичерпало. Він порадив депутатам перейти від словесного поєдинку до конструктивної співпраці.  

ДОВЖОЦЬКИЙ «АРОМАТ» ДІЙДЕ ДО КИЄВА

Одне з питань сесії стосувалося ДП «Довжоцький спиртовий завод». Міський голова подякував за співпрацю присут­ньому на сесії директору підприємства Олексію МЕЛЬНИКУ, який зустрівся з керівництвом «Укрспирту» і отримав гарантію, що завод не закриють. Олексій Миколайович готовий до співпраці з КП «Міськтепловоденергія» щодо використання очисних споруд для скидання барди.

Депутати ухвалили звернення міської ради до Президента, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради щодо покращення екологічної ситуації в місті з урахуванням переробки відходів ДП «Довжоцький спиртовий завод».

А ПРИТУЛЯК ЗНОВУ ПРОТИ

Міськрада вирішила нагородити відзнакою «Честь і шана» архієпископа Феодора (Олексія ГАЮНА), керуючого Кам’янець-Подільською єпархією Україн­ської Православної церкви Московського патріархату, та єпископа Леона ДУБРАВСЬКОГО, керуючого Кам’янець-По­дільською дієцезією Римо-католицької церкви. Приводом стала їхня «активна участь у громадському житті міста, значний внесок у розвиток духовності, просвіт­ництва, благодійництва». Сумніви щодо «втягнення духовних осіб у світське життя» висловив депутат від ВО «Свобода» Віктор ПРИТУЛЯК. Проте рішення все-таки ухвалили.