Субота, 27 Квітня 2024 р.
6 Липня 2012

ЯКБИ ВИБОРИ ВІДБУЛИСЯ В ЧЕРВНІ…

Одна з провідних київських компаній соціологічних обстежень «Research & Branding Group» 11-18 червня ц.р. провела опитування жителів Кам’янця-Подільського щодо майбутніх виборів народних депутатів України. В опитуванні взяли участь 300 респондентів, що репрезентують доросле населення міста за статтю та віком. Середня похибка результатів дослідження громадської думки кам’янчан становить +3,2%. 

ЯКБИ ВИБОРИ ВІДБУЛИСЯ В ЧЕРВНІ...

На сьогодні маємо в місті досить високий рівень електоральної активності: 70% його мешканців у тій чи іншій мірі декларують готовність восени взяти участь у голосуванні.

Лідером електоральних симпатій кам’янчан серед мажоритарників є Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО – 37,7%, далі йдуть Ростислав ЯРЕМА – 23,7%, Олег ДЕМЧУК – 5,3%, В’ячеслав ДУБИЦЬКИЙ – 1,7%. А 17,3% жителів міста не визначилися на сьогодні з вибором.

За партійними списками лідером електоральних симпатій жителів міста є об’єднана опозиція «Батьківщина – Фронт змін» – 34%, далі Партія регіонів – 15,7%. Симпатії виборців щодо цих та інших політичних сил показано на діаграмі. Зазначимо також, що сьогодні кожен десятий житель міста (точніше, понад 11%) ще не визначився з вибором, а 8% поки що вирішили взагалі не голосувати.

Запитання про найбільші шанси на перемогу дало результати, співмірні із симпатіями до кандидатів в одному з попередніх питань. Так, більшість опитаних (40%) впевнені, що вибори виграє Володимир Мельниченко.

Половина (50%) мешканців міста в цілому не задоволені життям. У цілому задоволені 46,4%, а сказали, що важко відповісти, 3,6%.

Отже, перед нами вималювалася картина сьогоднішніх симпатій виборців. Перед місцевими політиками, як завжди, непочатий край роботи. Хто з них збере на кам’янецькому електоральному полі щедрий урожай, покажуть жовтневі жнива.