П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
3 Серпня 2012

НЕСТЕРУК ПІДЕ НА ВИБОРИ

Згідно з рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду, засідання якого відбулось 16 липня, знято судимість з колишнього міського голови Анатолія НЕСТЕРУКА.

5 липня 2011 р. суддя Дунаєвецького райсуду Володимир ШКЛЯРУК виголосив результати понад 9-місячної судової справи. Тоді суд зняв з Нестерука звинувачення в отриманні хабара, проте визнав винним у зловживанні службовим становищем. Останньою інстанцією, де розглядались касації у справі, став Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, котрий 24 січня ц.р. залишив у силі рішення дунаєвецьких і хмельницьких колег. Вирок передбачав покарання у вигляді 4-х років позбавлення волі (відтермінування – 1 рік).

– 5 липня збіг мій випробувальний термін, – розповів «ПОДОЛЯНИНУ» Анатолій Нестерук. – Тому, згідно із законодавством, кри­мінально-виконавча інспекція Державної пенітенціарної служби України повинна була подати до суду відповідні матеріали. Враховуючи відсутність зауважень, 16 липня суд у присутності прокурора району прийняв рішення зняти судимість. 

Анатолій Макарович наразі будує плани щодо подальшого життя. Каже, що має достатньо пропозицій і на Хмельниччині, і в столиці:

– Я ще не пенсіонер, можу і хочу працювати, мій досвід не залишився поза ува­гою – розглядаю нині декілька варіантів працевлаштування. Столиця мене не дуже вабить, а ось область не чужа. 

На наше запитання, чи піде Анатолій Нестерук на вибори, він сказав, що про балотування мова не йде, проте обов’язково сам піде голосувати і рекомендує це зробити кожному, щоб вибрати гідних депутатів, щоб у країні панували справедливі закони.