Середа, 24 Квітня 2024 р.
3 Серпня 2012

ЗАРАДИ КРАСНОГО СЛІВЦЯ?..

У «Подолянині» за 27 липня був надрукований політичний нарис «Чого чекати?», написаний Ростиславом ЯРЕМОЮ. Фрази: «Вибори будуть сфальсифіковані», «Влада опинилася в пастці, назва якої – «Партія регіонів» – «не можна кинути і важко нести», викладені в його тво­рінні, обурили ме­­не як кам’янчанина і як голову фракції Партії регіонів у міській раді. 

Місто вже захлинається від крилатих фраз місцевого «пророка». «Все так не буде» – в тому числі. Хоча цей вислів належить не йому.

В газеті він розповів, що вибори будуть недемократичними, все буде сфальсифіковано. Голослівно звинувачуючи міську владу, він забув написати, що сам зробив для рідного Кам’янця. Для покращення життя міста в нього є всі можливості – народ до­вірив йому представляти інтереси в міськ­раді, проте він не відвідав жодного пленарного засідання сесії, не взяв участі в роботі депутатських комісій, не зустрічався з виборцями в депутатській приймальні, тобто відверто ігнорує довіру громади. 

Він не знає, чим живе місто, де вишукуються можливості, щоб поповнити бю­джет, а це зарплати освітянам і медикам. Не знає, скількох зусиль потрібно, аби отримати фінансове сприяння області й держави. Правду кажуть, що «балакати – не мішки таскати». Мене дивує, чому людина, яка нічого путнього не зробила для Кам’янця, має право на такі гучні заяви. 

За останні два роки рідне місто насправді ожило: запрацював комунальний транспорт, відроджується парк, з’являються спортивні майданчики, в освітніх за­кладах діти п’ють чисту воду, облаштовуються зони відпочинку. Врешті, йдучи з ринку, можна просто сісти і перепочити на лавочках. Проте ці проблеми невідомі тому, хто не ходить пішки, а їздить тільки на авто. В місті стабільно працюють комунальні підприємства, в домівках взимку тепло, є гаряча вода тощо. Якби всі тільки те й робили, що генерували крилаті фрази, місто би перестало функціонувати. Найлегше звинувачувати політичних опонентів замість того, щоб докласти руку до розбудови кращого життя. І починати потрібно саме з рідного міста. Хто здатен потурбуватися про малу батьківщину, зможе працювати і в більших масштабах.   

Прошу редакцію газети «ПОДОЛЯНИН» надрукувати мою відповідь на політичний нарис Ростислава Яреми, хоча впевнений, що кам’янчани і самі здатні робити висновки щодо справжніх вчинків або вартості пустих балачок.

Валерій СЛОБОДЯН, голова фракції Партії регіонів у міськраді.