П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
10 Серпня 2012

ДЕМАРШ АКСАКАЛІВ

У «ПОДОЛЯНИНІ» за 3 серпня ц.р. повідомлялось про рішення депутата міської ради Миколи РОЗБАМА ви­йти з лав ВО «Батьківщина». Микола Миколайович залишив за собою право повідомити своїх виборців через засоби масової інформації про причини своїх дій. Цьому питанню і була присвячена прес-конференція Миколи РОЗБАМА, що відбулась 7 серпня за участю депутата міськради, президента депутатського клубу Анатолія КАЧУРОВСЬКОГО.

Нагадаємо, що Анатолій Іванович також несподівано ви­йшов із «Батьківщини» понад три місяці тому просто на пленарному засіданні сесії, де заявив: «Я восьмий раз обираюся депутатом і тільки один з них був за партійними списками. Постійно звітую перед виборцями. Мене не цікавлять партійні думки, тому що ми голосуємо не за партійні рішення. В перерві з’явилася пропозиція забирати картки від системи голосування. Це що – 37-й рік? Мене контролювати не треба… Я офіційно заявляю про свій вихід з «Батьківщини».

Перш ніж оголосити пряму причину виходу із партії, Микола Розбам розповів про свій життєвий шлях: багатодітна родина, важке повоєнне і голодне дитинство, робота з 14 років. Далі щоденна титанічна праця – в будівельній галузі Микола Миколайович пройшов шлях від різноробочого до начальника будуправління.

Анатолій КАЧУРОВСЬКИЙ та Микола РОЗБАМ– Мати була неграмотною, батько лише трохи вмів читати і писати, але батьки мене навчили правді та поведінці, котра личить чоловікові. Цього я намагаюсь дотримуватися протягом усього життя, – зізнався Микола Розбам.   

Цим він хотів показати, що людину, котра зробила себе сама, своєю працею заслужила повагу і довіру людей, не можна силою змусити зробити якісь політичні кроки. 

– Мене не купили, не змусили, не залякали. Щиросердечно кажу, що рішення вийти з партії прийняв самостійно, без тиску та без впливу пропозицій. Я 24 роки є депутатом міськради, врешті – Почесний громадянин міста. На моєму окрузі 3 тисячі виборців. Уявіть мій стан, коли я із засобів масової інформації дізнаюсь про те, що від нашої партії вже є кандидатура претендента у народні депутати. Попри все, я пишався і досі пишаюся партією і вірю, що опозиція переможе на цих виборах, і особисто не маю нічого проти Ростислава ЯРЕМИ, котрий був запропонований як кандидат. Але сам факт, що дали команду зверху – і все! Жодних пояснень і якихось погоджень. Для мене це образливо, це – плювок у душу, – такими словами було пояснено причину виходу із «Батьківщини». 

Пізніше, відповідаючи на запитання, Микола Миколайович також сказав, що не знає, як його колишні однопартійці тепер підтримуватимуть Ростислава Тарасовича, адже ще не забули його виступів проти Юлії Тимошенко, коли він був головою обласної організації «Нашої України».

– Найжахливіше те, що наша політсила робить вигляд, ніби нічого не сталося, – продовжує Микола РОЗБАМ. – Ніхто не зателефонував, ніхто не запитав: «Чому, Миколо Миколайовичу?». Але ж я також голодував, першим ставив підписи під зверненням до депутатів Верховної Ради та Президента щодо закону про мови, був завжди найактивнішим учасником усіх починань «Батьківщини»… 

Журналісти ще раз перепитали у двох старійшин депутатського корпусу, чи не пішли вони з однієї партії через пропозиції вступити до лав іншої. Анатолій Качуровський зазначив, що пропозиції надходили різні, але потрібно зважити всі «за» і «проти», і додав, що йому імпонує не стільки провладна партія, скільки стабільність у державі. Микола Розбам поки що не збирається вступати до інших партій, проте голосувати на виборах пообіцяв за кандидата, який доведе свою здатність працювати заради міста.