П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Серпня 2012

ЯК ВИРІШИТЬ ВЕДЕРНІКОВ ПИТАННЯ З БОРОДОЮ?

Минулого тижня на так званому «п’ятачку» розпочалися будівельні роботи. Хто і що будує, деякий час залишалося загадкою. Лише 13 серпня завісу привідкрив депутат облради, власник фірми «ВікноПлюс» Сергій ВЕДЕРНІКОВ. За його словами, розпочато будівництво сучасного європейського квіткового ринку. 

ЯК ВИРІШИТЬ ВЕДЕРНІКОВ ПИТАННЯ З БОРОДОЮ?Його облаштування розглядалося не один рік, а каменем спотикання, крім коштів, є те, що ринок розташований на місці, де проходять комунікаційні мережі. Сергій Леонідович не побоявся труднощів і фінансових витрат (близько 3 млн.грн.) і виступив інвестором новобудови: 

– Вважаю, що теперішній квітковий ринок непривабливий і незручний: букет, звісно ж, купиш, але гулі наб’єш і ноги промочиш. Взявши на озброєння досвід інших міст, спільно із департаментом архітектури розробили пілотний проект. 

Сучасний ринок розрахований на 32 кіоски (64 працівники), його обладнають за єдиною концепцією, проведуть комунікації, облаштують міні-фонтанчик і кав’ярню у вигляді квітки. Загрози мережам немає, адже споруди належать до малих архітектурних форм, виготовлені з легких металоконструкцій і при потребі за 2-3 год. можуть бути демонтовані.

Як і раніше, новозбудований ринок підпорядковуватиметься КП «Побуткомбудсервіс» (директор Віктор Архіпенко) і, за попередніми підрахунками, щорічно приноситиме у міську скарбницю 200-300 тис.грн. Нині від його діяльності в бюджет міста не надходить ні копійки, бо всі видатки йдуть на утримання підприємства. 

Сумніви у журналістів викликала законність будівництва. Сергій Ведерніков і головний архітектор міста Ігор Пиріжок запевнили, що є відповідне рішення виконкому міськради від 12 липня. До 1 вересня інвестор пообіцяв встановити декілька торгових місць, аби з’ясувати слабкі сторони проекту. 

Чимало торгівців квітами навіть в очі не бачили проекту будівництва і від журналістів «ПОДОЛЯНИНА» дізналися, що оренда новозбудованих торгових місць становитиме 500-1000 грн. (нині – 125-220 грн.). Невідомо, як вирішиться питання з продавцями, які торгують рослинами, вирощеними на присадибних ділянках. 

Біля ринку неспокійно. А все через непоінформованість громади! І так буде доти, доки міська влада все робитиме тишком-нишком, не порадившись із кам’янчанами.