Субота, 20 Квітня 2024 р.
15 Лютого 2013

З ЧИМ МЕР ПОВЕРНУВСЯ ІЗ КИЄВА

Минулотижневе відрядження міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА до Києва було пов’язане з патовою фінансовою ситуацією через блокування казначейських рахунків.

– У цій ситуації опинився не тільки Кам’янець, а й інші міста України. Кошти надходили тільки на захищені статті, тобто на заробітну плату держслужбовцям. Таким чином, ми лише по ЖКГ маємо недофінансування за 2012 рік близько 3,5 мільйона гривень, що фактично паралізує роботу, – зазначив Михайло Євстафійович. – Наші листи-прохання до всіх інстанцій результату не дали, тому потрібно було їхати до Києва. На жаль, блокування Верховної Ради привернуло всю увагу міністрів, тому я з ними зустрітися так і не зміг. Єдине, що під час розмови із Сергієм Тігіпком дізнався: на рахунок Мінфіну вже надійшли кошти у сумі 1 мільярда гривень, котрі розподілятимуться по регіонах. Сподіваємось, що найближчим часом ситуація виправиться.

Під час візиту до Верховної Ради кам’янецький мер мав зустріч зі створеною із 39 депутатів-мажоритарників групою, до якої увійшов і народний депутат України Володимир Мельниченко. Ця група працює над змінами до Закону «Про місцеве самоврядування», слабким місцем якого є якраз формування бюджетів міст. Законотворці вивчають у тому числі думку міських голів, і свої пропозиції обіцяв їм надати Михайло Сімашкевич.