П'ятница, 29 Березня 2024 р.
1 Березня 2013

КАДРОВІ ЧИСТКИ У ВО «БАТЬКІВЩИНА»

Василь Кравчук, Микола ЖоганВО «Батьківщина» розпочала «партійні чистки». Підбивши підсумки парламентських виборів, очільники партії зробили висновок, що їхня «риба» гниє все ж не з голови, і взялись за зміни керівництва первинних партійних ланок.

Першою на черзі опинилась Кам’янець-Подільська міська партійна організація та її голова Сергій АКИМОВИЧ. Постановою президії політичної ради від 27 лютого 2013 р. його звільнили з посади. 

А вже 28 лютого текст постанови за підписом першого заступника голови партії ВО «Батьківщина» Олександра Турчинова кам’янчанам особис¬то зачитав голова Хмельницької обласної організації політичного об’єднання Василь КРАВЧУК. 

Саме йому президія політради «Батьківщини» доручила і розібратись у конфлікті, що назрів у лавах розколеної навпіл міської ланки партії. Оскільки місцеве керівництво так і не змогло примирити «ворожі табори», партверхівка постановила його «оновити». Зі складу бюро міської організації ВО «Батьківщина» вивели аж десятьох активістів: Сергія Акимовича, Михайла Аносова, Павла Білоуса, Олександра Жильчука, Олега Демчука, Наталію Кіященко, Романа Фтемова, Валентину Волошину, Олександра Шкварського і Вадима Мендограла.

Виконуючим обов’язки голови міської організації поки що призначили Миколу ЖОГАНА – колишнього очільника районного бюро ВО «Батьківщина». Хто очолюватиме районний осередок поки не відомо.

Незабаром кадри перетасують і в керівництві фракції ВО «Батьківщина» в міській раді. Обговорення її долі має відбутись на загальних зборах фракції вже до 5 березня.