Субота, 04 Травня 2024 р.
29 Березня 2013

ПОМІТИНГУЙТЕ ПРОТИ ЗЛОЧИННОЇ ПОГОДИ!

СЛОБОДЯНХочу поділитися своїми враженнями від події, що була висвітлена в статті «Свободі» не подобаються влада і дороги», надрукованій у «ПОДОЛЯНИНІ» від 22 березня.

Йдеться про акцію, організовану партією «Свобода» проти стану доріг у місті.

Кам’янецькі дороги справді погані, але гасла про «злочинну владу» інакше як образою назвати не можу. Хто є владою в нашому місті? Міський голова та 50 обраних кам’янчанами депутатів. Виходить, ці вигуки стосуються мене особисто, колег-депутатів, двоє з яких, до речі, представляють «Свободу». 

Якщо йшлося про Верховну Раду чи Президента – то потрібно було їм і висловлювати свою позицію, а не стояти перед виконкомом з безпідставними словами про бандитську владу. Причому мітинг перед адмінбудинком міськради очолив представник районної організації «Свободи», а обидвох депутатів міськради від цієї партії на мітингу не було. Це, напевно, у них тактика така – ховатися за спинами хлопчиків з плакатами. 

Я згоден з претензіями щодо поганих доріг. Було б дивно, якби був ними задоволений, адже не сліпий і також їжджу Кам’янцем. Проте, що потрібно було зробити? Кинути асфальт у воду і тим самим дати ще один привід для мітингів? Погода не дозволяє робити ремонтів, і будь-яка людина при здоровому глузді це розуміє. Нехай би ще проти злочинної зими, що зазіхнула на весну, помітингували!

Цікаво, що «свободівці» роблять тільки акції, але відповідальності ні за що нести не хочуть, як і працювати. Наведу приклад. Ще 6 березня, згідно з рішенням виконкому, було створено спеціальну наглядову раду з контролю за

якістю робіт з капітального, поточного та ямкового ремонту доріг міста Кам’янця-Подільського. Очолив її депутат міської ради Микола РОЗБАМ, до складу ради входять ще шестеро депутатів (до речі, від різних політичних сил), у тому числі і я, а також представники громадськості, перевізників, таксистів і журналісти. Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ запропонував попрацювати в цій раді і депутатам від «Свободи», і Павлу БІЛОУСУ, який брав активну участь у мітингу. Проте вони відмовились, тобто не захотіли долучитися до реальної роботи над покращенням стану доріг у нашому місті.

Хочу ще раз зазначити, що депутат міськради – це не якісь привілеї. Зарплати за це ніхто не отримує, навпаки, ця робота потребує багато часу і зусиль. Я як бізнесмен маю чим зайнятися, проте знаходжу час, аби попрацювати і для рідного міста. Прийняттю будь-якого рішення сесії міськ¬ради передує кропітка робота в комісіях, зустрічі з людьми, вивчення законодавства – не все так просто. Тому гасла про злочинну владу саме в нашому місті ображають як мене, так і моїх колег, котрі насправді працюють, а не мітингують. 

Якщо є якісь питання щодо влади в державі, то і мітингуйте перед керівництвом держави. В усіх до неї є претензії, і я, до речі, не виняток. А перш ніж ображати депутатів міськради, треба запитати у себе, що ти зробив, сидячи в тій самій сесійній залі?

Повертаючись до роботи наглядової ради, запевняю, що це буде життєздатний орган. Ми заслухаємо комунальників, уточнимо, які будуть робитися дороги і скільки це потребує коштів, розглянемо пріоритетні завдання. Можу залучити своїх фахівців для перевірки кошторисів дорожнього ремонту. Гарантую, що жодна копійка наліво не піде. Ми будемо слідкувати, щоб гроші витрачались раціонально, а дороги робились якісно, навіть перевірятимемо товщину асфальту, яку будуть класти. Члени наглядової ради прийматимуть пропозиції від кам’янчан. Також у планах ради перевірити, як збереглися покриття, покладені на наші дороги попереднього року, щоб надалі ремонт доріг не був щорічним викиданням коштів. Люди повинні нести відповідаль¬ність за виконану роботу.

Непогано було б, якби дехто ще міг нести відповідальність за свої слова.

З повагою, депутат міськради Валерій СЛОБОДЯН.